Mindkét csapat játszott mérkőzést hétközben - 2019. október 29-én, kedden - a Német Kupában, tehát nem lehet azt mondani, hogy az egyik együttes pihentebb lenne a másiknál (MSV Duisburg - Hoffenheim 0-2 és Bayer Leverkusen - Paderborn 1-0). Tehát e tekintetben is azonos elbírálás alá esik a két gárda. A hazai csapatnál már első ránézésre is látszott, hogy azon a kupameccsen pihentetett néhány focistát Alfred Schreuer holland edző. Például a kapus Oliver Baumann egyáltalán nem játszott, akárcsak a horvát Andrej Kramaric, az osztrák Robert Zulj és a német Kevin Akpoguma sem. A hoffenheimi csapatnál jutott ugyan több-kevesebb játékperc az osztrák Florian Grillitsch, a holland Jürgen Locadia, Dennis Geiger és Sebastian Rudy számára is, bár az is tutira biztos, hogy az illetékesek nem vitték túlzásba a dolgot.

Ez a dolog az SC Paderborn együttesével kapcsolatban is igaz, mármint a lehetőségek szerinti pihentetés, bár ott, értelemszerűen, kevesebbet lehet variálni, s így több fontosabb játékos kénytelen volt játszani a kupameccsen, mint a hoffenheimieknél. Szóval ezen a pihentetős téren a TSG Hoffenheim némi előnyben van az SC Paderborn előtt. Ugyan nem sokkal, de előfordulhat, hogy majd ezen a TSG Hoffenheim - SC Paderborn német élvonalbeli bajnoki mérkőzésen éppen ez a kevéske előny is döntő befolyással bírhat a végeredményre.

Nem meglepő módon forma tekintetében is sokkal jobb a házigazda TSG Hoffenheim, mint a sereghajtó SC Paderborn. Igen, utolsó helyezett a vendégcsapat, s míg a paderborni együttesnek 9 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség, 11-22-es gólarány, 4 pont a mérlege, addig a 14 ponttal jelenleg 10. helyezett Hoffenheim egy újabb győzelemmel - és némi szerencsével a riválisok esetében - feljebb kerülhet a tabellán. Egészen pontosan közvetlenül az élmezőny alatti részbe. Szóval hazai részről van tét megszerezni az SC Paderborn ellen a győzelmet.

Mivel mostanában tényleg jó passzban van a TSG Hoffenheim, szerintem minden okuk megvan a játékosoknak a győzelem megszerzésére.

Tipp: győz a TSG Hoffenheim.

TSG Hoffenheim - SC Paderborn 07: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp