Korábban a Jönköpings Södra IF - IF Brommapojkarna mérkőzés előzetesénél már említettem, hogy a svéd másodosztályú focibajnokságban még három együttes reménykedhet a feljutási osztályozót jelentő 3. helyezés megszerzésében: az 51 ponttal 3. helyezett Jönköpings Södra IF, a szintén 51 ponttal 4. helyezett IK Brage és a 48 ponttal 5. helyezett Degerfors IF. Ezen három csapatnál érdemes kivenni a matekozásból a harmadikat, a Degerfors IF együttesét, mert ennek az alakulatnak tényleg csak nagyon kevés esélye van a 3. hely megszerzésére, s ehhez a dologhoz olyan többszörösen is hatalmas csodának kellene történnie, hogy szerintem nem kell időt pazarolni semmi ilyesmire.

Viszont az azonos pontszámokkal bíró Jönköpings Södra IF és az IK Brage között tényleg óriási küzdelem várható a feljutási osztályozós helyezés megszerzése érdekében. Mivel a két csapat között nem csak pontazonosság van, de még a gólkülönbség is a lehető legminimálisabb (Jönköping: +21 gól, illetve Brage: +20 gól), szerintem simán elvárható, hogy gólzáporos találkozókon zárják a csapatok a Superettant. Hiszen nagyon is alaposan valószínűsíthető, hogy majd csak az utolsó forduló utáni gólarányok fognak dönteni ezen csapatok között. Nagyon-nagyon valószínű, hogy kizárólag a gólok fogják majd eldönteni, hogy kettejük közül melyik csapat játszhat majd a svéd élvonalbeli bajnokságba való feljutásért.

Egyelőre a +21-es gólaránnyal 3. helyezett Jönköpings Södra IF van egy nagyon pici előnyben a +20-as gólaránnyal 4. helyezett IK Brage előtt. Vagyis, gondolom én, az IK Brage csapatának, amolyan minimális célkitűzésként, be kell "pótolnia" azt egy gólt. Persze, minél több gólt fog szerezni a csapat, annál jobb helyzetben lesz, ám az 1 gólos hátrány eltűntetése egészen egyszerűen kötelező.

Ez nálam azt jelenti, hogy az IK Brage - Västeras SK mérkőzésen több gólos különbséggel, de minimálisan legalább 2 gólos különbséggel fognak nyerni a házigazdák. Christian Kouakou és Anton Lundin is nagyon gólérzékenyek voltak ebben a bajnokságban Borlange város focicsapatánál, s így talán joggal reménykedek abban, hogy ha már eddig jól teljesítettek, akkor a legvégén sem fogják cserben hagyni csapatukat és könnyedén - legalább 2 gól különbséggel - fognak nyerni a hazaiak.

Tipp: IK Brage -1.5 gól ázsiai hendikep.

IK Brage - Västerås SK FK: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp