Sokat hezitáltam, hogy milyen tippet válasszak az OTP Bank Liga aktuális fordulójának nyitó mérkőzésére, a Puskás Akadémia - Budapest Honvéd FC találkozóra. Végül friss élményeimre hagyatkozva maradtam az általam legbiztosabbnak tűnőnél. A két csapat formája, a várható időjárási viszonyok (esős, vizes talaj várható) és a játékvezető személye meggyőzött, hogy a mind a két csapat szerez gólt opció lehet ide a nyerő.

Továbbra is állítom, hogy Felcsúton sem nőnek a fák az égig. Számomra hihetetlen, hogy már egy hetes veretlenségi szériánál tartanak, tehát előbb-utóbb kinéz nekik egy kijózanító pofon. Ez a pofon a futball íratlan törvényei szerint általában hazai pályán szokott bekövetkezni és a formába lendült Honvéd képes lehet arra, hogy le is keverje nekik ezt a sallert. A legutóbbi Paks elleni hazai találkozójukon a mérkőzés bizonyos periódusaiban már rezgett alattuk a léc, de végül kis segítséggel sikerült nyerniük. Kisvárdán pedig inkább a hazaiak töketlen taktikájának köszönhették a szerencsés győzelmüket, semmint a saját teljesítményüknek. Ettől függetlenül a gól bármikor benne van Hornyák Zsolt csapatában, mert Gyurcsó, Vanecek vagy Henty személyében rendelkeznek olyan játékossal, akik kihasználhatják az ellenfél védelmének a megingását. Solymosi spori személye sem rossz ómen az aktuális pályaválasztónak. Többször láttam már vezetni és rutinosan meg tudja fújni a hazai pályát ha kell. Egy tizenegyes, egy-két veszélyes helyről járó szabadrúgás simán kinézhet a PAFC-nak.

A másik oldal sem nyeretlen kétévesekkel érkezik a találkozóra. A rémálomba illő rajtot már maga mögött hagyta Giuseppe Sannino csapata és egy hármas idegenbeli győzelmi sorozatot próbálnak négyesre növelni Felcsúton. Mivel a piros-fehéreket is többször láttam már a szezon során, így bizton állíthatom, hogy erre minden esélyük megvan. Sokkal könnyebb lenne az életük, ha a helyzetkihasználásuk hatékonyabb lenne, de egy Lanzafame-ban, Moutari-ban bármikor benne van a gól, akár több is. A felcsúti körülményeket ismerve egyébként is hazai pályán érezheti majd magát a Honvéd, a lelkes és nagy létszámban megjelenő ultrái miatt.

A bukikkal ellentétben én a vendégek felé billenteném a mérleg nyelvét egy többgólos találkozón. Ugyanakkor támadó szellemű csapatokról beszélünk, így a gólváltás szinte borítékolható ezen a meccsen.

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd FC: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp