A Next Gen Finals mindig egy üde színfolt az év végére a teniszezőknél

A fiatalok Milánóban mérik össze tudásukat fedett keménypályán, új szabályokkal. A mérkőzések öt nyert szettig mennek, minden szett 4 nyert game-ig (3-3-nál tie break) és nincs előny, vagyis 40-40-nél döntő pont van.

Humbert és Mikael Ymer egyaránt 21 évesek, mindössze nagyjából 20 hely a különbség közöttük a világranglistán Humbert javára. A francia teniszező egészen szép szezont zárt, különösen kemény pályán ficánkolt. Itt az év végén szép skalpokat is begyűjtött, és igazán közel került, ahhoz, hogy még nagyobbakat is begyűjtsön, de valahogy ezek végül nem sikerültek neki. Egy biztos, a bomba szerva (már amikor eltalálja a pályát) és az ütőerő nála megvan, ami nagy előny ezen a borításon. Ha elkapja a fonalat, egészen lehengerlő játékra képes, így intézte el pl Antwerpenben a hazai pályán teniszező Goffint is nem olyan régen.

Svéd ellenfele is szépen muzsikált az ősszel ezen a borításon, szép arányban hozta a meccseit. Azt azonban mindenképp érdemes megnézni, hogy Ymer egészen más mezőnyben villogott, mint Humbert. Leginkább challenger tornákon tudott menetelni, az ATP mezőny egyelőre nagy falat neki.

Mivel Humbert jó pár ATP-s skalpot begyűjtött mostanában, és az ő sebességükön pörög, úgy gondolom ez a különbség most ki fog jönni és sikerrel veszi a Next Gen Finals első akadályát. Sőt, akár a torna egyik titkos esélyese is lehet a francia, ha fejben rendben lesz és nem esik szét a játéka, mint pl a Dimitrov vagy a Murray elleni vereségek alkalmával.

Humbert, Ugo - Ymer, Mikael: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp