Van egy olyan érzésem, hogy a Merkantil Bank Liga aktuális fordulójából megint kaptunk egy ajándék szorzót az FC Ajka-Dorogi FC találkozó kapcsán. A két csapat jelenlegi formáját tekintve nem egy hamvában halt ötlet, ha gólokra fogadunk. Míg a hazaiak le-, addig a vendégek felszálló ágban vannak, de mind a kettőjüknél közös nevező, hogy gólokban gazdag találkozókat játszanak.

A Kis Károly edzette ajkaiak három egymást követő vereség után érkeznek a találkozóba. Ami aggasztó a hazai szurkolók számára, hogy ebből a három sittből kettőt hazai pályán szenvedtek el a kedvenceik. Legutóbbit éppen a hétközi fordulóban, közvetlen riválisuk a Budaörs ellen (2:3). Mivel nagyon szoros a középmezőny második fele - 12.-17. helyeken hat 15 pontos csapat tanyázik, közöttük az Ajka -, ezért a hazaiaknak égetően nagy szüksége lenne minden pontra. Annak megszerzéséhez pedig gólra, gólokra van szükségük, tehát ellenféltől függetlenül fel kell vállalniuk a támadó játékot. Az eddigi 14 találkozójukon szerzett 26 találatuk arra enged következtetni, hogy a 8 gólos Nagy Krisztián vezette támadószekcióval nincs különösebb baj. Viszont 28 gólt kaptak és ez a kiesőhelyen tanyázó Vác után a legtöbb a mezőnyben. Hogy mikorra sikerül Kis Karcsinak összerakni ezt a védelmet azt nem tudni, de valószínűleg a mostani találkozót sem tudják majd kapott gól nélkül megúszni. Tovább nehezíti a tréner dolgát, hogy a sok sérült mellett Kenderes és Csizmadia is megkapta ötödik sárga lapját, így rájuk biztosan nem számíthat szakvezető.

Vendégoldalon sokkal kevesebb gondja van Németh Szabolcs vezetőedzőnek. Sőt, Csillag Dárius sérülését nem tekintve semmi gondja a piros-feketék trénerének. Négyes győzelmi sorozattal érkeznek Ajkára és kétségünk ne legyen felőle, hogy a válogatott meccsek előtti szünet előtt mindent megtesznek majd az ötödik győzelemért is. A taktikai repertoárja a dorogiaknak igencsak sokrétű, mert a klasszikus 4-4-2 mellett ellenféltől függően szívesen alkalmazzák az egy ékes két szűrős formációt is. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy mindegy melyik formációt választják majd Ajkán Délczegék, a győzelemre törnek majd. A Délczeg-Paudits ékpár 14 gólt (7-7) szerzett eddig, s mivel most brutális futása van a csapatuknak ezt tovább is növelhetik.

Az elmúlt napokban lehullott sok eső hatására valószínűleg nehéz csúszós talaj várja majd a csapatokat. Ez általában a gyengébb csapatnak kedvez, de ugyanakkor a sok gólra is jó esély van. A tippem erejét egy tízes skálán olyan 8-9-es erősségűnek tartom. Elvileg gólváltással számolok és billen majd a mérleg nyelve valamerre, de ha minden kötél szakad, akkor a vendégcsapatot is képesnek tartom a 3 gól elérésére.

FC Ajka - Dorogi FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp