Szalad az idő, már a 10. játékhetet kezdik meg az amerikai futball bajnokságban. Az alapszakasz vége felé közeledve, minden mérkőzés létfontosságú és minden csapat szeme előtt csak a győzelem lebeg. A rájátszásba csak pár csapat juthat, ezért kemény, kiélezett mérkőzések várhatóak. A magyar idő szerinti 19 órás sávból a Tennessee Titans - Kansas City Chiefs összecsapást választottam.

Titans jelenleg 4-5-ös mérleggel áll, és az AFC South divízióból reális esélye van a rájátszásba kerüléshez. De ahhoz a Colts és Texans csapatait kell legyűrni. Támadó oldalon az alapszakasz kezdetén, plusz a franchise irányítója Mariota volt kinevezve, ám a rossz és ingadozó teljesítménye miatt Vrabel mester lépére kényszerült. Mariota helyett Tannehill a kezdő. Nem rossz, de megvannak a korlátjai, plusz a támadófal se segíti munkáját. Utóbbi mérkőzéseken rendre 3-4-szer kerül földre. Futó poszton megvannak Henry igazi szörnyeteg és jól termeli a yardokat. Csereként Lweis megemlíthető, őt passzok után tudják bevonni, csak kicsit azt érzem, hogy kevésszer használják. Pedig a Patriotsba veszélyes fegyver volt. Elkapó poszt gyenge, de a Titansnál inkább a futás dominál. De az újonc A.J.Brown beveregette magát első számú elkapóvá, de a teljesítménye inkonzisztens. Tight end oldalról a veterán Walker sérülés miatt nem bevethető. Védelem oldaláról mind passz, mind futás ellen a liga közepén található. A védőfal hiányos, főleg Casey kiesésével, nincs megfelelő pótlás, mai érzékenyen érintheti a védelmet. Láthattuk, hogy a futás jól fogta a csapat, de legutóbb McCaffrey kicsit lerombolta az egységet. LB poszton van pár jó játékos csak a sérülések átírják a teljesítményét az egységnek. Középen Brown nem bevethető, helyette Woodyard játszik. A secondaryből Butler kidőlt, de az egység rendben.

Chiefs jelenleg 6-3-al áll és vezeti az AFC West divíziót. De nagy meglepetésre, most már hátrafelé is kell figyelni, hiszen a Raiders éledezik és a Chargers se szabad leírni, főleg majd az egymás elleni mérkőzések során. Támadó oldalon utóbbi mérkőzéseken Moore vezeti a támadásokat, de minden bizonnyal Mahomes visszatér térd sérüléséből és átveszi a pálcát. Vele teljesen másként fog a Chiefs muzsikálni, hiszen a regnáló MVP nagyon jó formában játszik és ha a sérülés se akadályozza, akkor sok pont várható. Futó poszton jól működik a rotálás, legutóbb Damien Williams mutatott be egy nagy futást. Elkapó front jó, Hill remekül tért vissza, mellette Watkins, Kelce kettős is sok fontos labdát kaphat. Ha látunk egy 100%-os Mahomes - Hill kettőst, akkor a Chifes szép sikereket érhet el. A támadófalon van mit javítani. Védelem futás ellen gyenge, liga alsó harmadába található, így Henrynek nagy napja lehet, de passz ellen jól helytállnak. Védőfalból Clark kiesett, aki a kezdeti nehézségek után, mutatott szép megmozdulásokat. LB poszt még nem az igazi, látszik futás ellen. A secondary egysége nem rossz, futás jól fogják.

Összességében a Chiefs a favorit, Moore irányításával magasabb szorzót kaptunk volna, de még fele is reális a győzelem. Láthattuk a Vikings ellen is. De Mahomes visszatérésével és Hill elkapásaival még jobban a Chiefs felé tendálok. A futás lehet az alternatív a Titans oldalán és Henryt meg kell állítani a Chiefs defensenek. Az 1 TD különbség meglesz a két csapat között.

Tennessee Titans - Kansas City Chiefs: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp