Már a 11. hetet tapossuk és közeleg az alapszakasz vége, most indul be igazán a foci. Szokták mondani, hogy november, december az igazi foci szezon. Aki akar valamit még ebben a szezonban, annak csak a győzelem az elfogadható és minden nyerhető meccset hoznia kell. Ilyen lehet a Detroit Lions - Dallas Cowboys találkozó is. A Cowboysnak nagyon kell a győzelem, mert a csoport nagyon kiegyensúlyozott és nüanszokon múlik majd, hogy ki lesz play off résztvevő. Ellenben a Lions csapatánál már elúszott az esély, max. matematikai alapon van még rájátszás.

Lions jelenleg 3-5-1-es mérleggel sereghajtó az NFC North divízióban. Rájátszás esélye minimális. Pedig a támadósor nem rossz, nagyon pofás alakulat. De ahogy az NFL-ben szokott lenni a sérülések mindent átírnak. A csapat zsinórban második mérkőzésén kénytelen nélkülözni kezdőirányítóját Staffordot. Stafford játékára nem lehet panasz Detroitban, jól teljesített, csak a sérülten nem éri meg játszatni. Helyettese Jeff Driskel lesz, aki legutóbb a Bears ellen egy közepes teljesítményt nyújtott. A támadófal elmegy. Futó poszt nagy kérdőjel, hiszen a kezdő RB Kerryon Johnson megsérült és nagy űrt hagyott futó poszton. A többiek csak szenvednek. Elkapó poszt mutatós, Golladay kifejezetten jól játszik, de Marvin Jones és Amendola sem rossz. Stafforddal más lenne ez az offense. Védelem gyenge, mind passz, mind futás ellen a liga hátsó felében tanyáznak, pedig Patricia nagy védőguru, de ezzel az egységgel ennyire megy. A védőfal még talán rendben, jó nevek találhatóak, pl.: Harrison futás ellen kiváló belső falember, de Flowers se rossz. A csapat gyenge pontja az LB sor, nincs kiemelkedő egyéniség, futás ellen szörnyű. Secondary nyeli a yardokat, pedig Slay egyik legjobb corner, de rajta kívül a többiek közepesek. Diggs elcserélése, nagy hiányt okoz.

Cowboys jelenleg 5-4-es mérleggel áll, de az Eagles is ugyanígy, ezért nagy hajrá várható a csoportgyőzelemért. Támadó oldalon megvannak, Prescott idén szépen, okosan játszik, a játékhívások rendben, jót tesz az offensive coordinator munkája. Támadófal rendben. Futó poszton Elliott elnyűhetetlen, még mindig kiváló játékos. Prescott játszótársai is megvannak Cooper, Gallup, Cobb és a jó öreg Witten. Cooper eszméletlen szezonja van, bármit képes elkapni, legutóbb is volt pár hihetetlen megmozdulása. Ha végig egészséges tud maradni, akkor sok fontos győzelmet szállíthat. Most kisebb sérüléssel bajlódik, de biztos ott lesz a pályán. Védelem passz ellen kiváló, de futás ellen is jól teljesítenek. Pont, amiben a Lions lenne jó, az ellen a Cowboysnak megvan az ellenszere. Védőfal megvan, Lawrence terrorizálja az irányítót, középső LB sor rendben, a secondary megbízható teljesítményt nyújt, csak az szerzett labdák tekintetében gyengék.

Összességében a Cowboys a favorit és minden győzelemre szükségük van, mert ha nem lesz csoportelsősség, akkor a wild card borzasztóan nehéz lesz, mert az NFC kőkemény. Drsikel játékának megvannak a korlátjai, nem egy Stafford, így az offense is döcögni fog, plusz a Lions védelme gyenge, ezért az 1 TD különbség meglesz a két csapat között.

Detroit Lions - Dallas Cowboys: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp