Mostanában figyelem a svájci másodosztályt, különösen a listavezető Lausanne szereplését. Két fordulóval ezelőtt azt gondoltam, péppé verik a tök utolsó és fogalmatlan Chiasso-t. Erre fel mi történt? A lúzer csapat az első félidőben elhúzott két góllal. Azt kérdeztem magamban, ezt most hogyan? Aztán a második félidőben 5 perc alatt rúgtak kettőt a lausanne-iak, és én azt mondtam: megvan a meccs. Valami csoda folytán mégis a Chiasso verte be a harmadikat. Paff.

Aztán az előző fordulóban megnéztem a Wil-Chiasso meccset is, arra számítottam, hogy az egy fordulóra megtáltosodott Chiasso visszazuhan a nihiljébe. Mi történt megint? A Wil rögtön a meccs elején rúgott egy gyors gólt, de aztán kiállították tőlük Kwadwo Duah-t, a legjobb csatárjukat, aki 7 perc alatt kapott két sárgát. A Chiasso megtáltosodott megint, és négyen vágott a szétesett Wil-nek. Annyira begőzölt a Wil, hogy a kapus Zivko Kostadinovic és a középpályás Dominik Schmid is azonnali pirossal ment le. Na mármost, Ciriaco Sforza mester csapata három sztenderd játékosát nélkülözi most pénteken. Mindhárom focista alap ember, különösen a kapus poszton lesznek gondban, mivel a cserekapus a 19 éves Gianluca Tolino, akinek még nincs felnőtt meccse.

A Lausanne múlt héten már hengerelt, a Schaffhausen-t 5-0-al küldték haza, igaz, ők is emberelőnyben játszottak egy órát.

Mi várható? Hiába áll dobogós helyen a Wil, gyenge formát mutat, és erősen tartalékos lesz. A hazai csapat izgalom nélküli feljutást akar, amihez a hazai meccseken nem hibázhat. Úgy gondolom, sima hazai győzelem várható, a Lausanne koncentrált lesz.

Lausanne-Sport - Wil 1900: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp