A BL és az EL árnyékában hétközi fordulóra kerül sor a magyar másodosztályban. Az elmaradt 11. fordulót pótolja a mezőny. Én első körben a Tatabányán játszandó Budaörsi SC - Csákvár TK szomszédvári rangadót néztem ki magamnak. Attól nem kell félni, hogy a Grosics Gyula Stadionba kilátogató szurkolók nem fognak helyet találni maguknak, mert legutóbb is csak 50(!) néző volt kíváncsi a hazaiak Kazincbarcika elleni találkozójára. Arra viszont joggal alapozhatunk, hogy ettől függetlenül a csapatok odateszik magukat és jó szokásuknak megfelelően egy gólokban gazdag találkozóval örvendeztetnek meg bennünket.

A Bognár György-Márkus Tibor duó által irányított BSC 1924 egy kisebb hullámvölgyet követően úgy tűnik ismét rátalált a helyes útra. A már említett Barcika elleni győzelmükkel immár három meccsesre növelték győzelmi sorozatukat és ezzel felkapaszkodtak a tabella 9. helyére. Ennek a jó sorozatnak máris tevékeny részese a szezon közben igazolt rutinos középpályás, Zsidai László. A Pakson létszámfelettivé vált 33 éves játékos szezon közben érkezett a budaörsiekhez, de máris gólokkal és jó játékkal hálálja meg a szakvezetés belé vetett bizalmát. Legutóbbi három találkozóján 11 gólt szerzett a BSC 1924 és ebből hármat vállalt Zsidai. Ha Bognáréknak sikerül szinten tartani a csapatban azt a tüzet és eredményességet, mely mostanában jellemzi Őket, akkor egyedül is képesek lehetnek nyerőbe fordítani a tippünket.

Persze ehhez a Visinka Ede vezetőedző dirigálta csákvári együttesnek is lesz egy-két szava. Most kisebb hullámvölgyben van ugyan a jelenleg is a tabella harmadik helyét elfoglaló csapat, de náluk ez nem mérvadó. Voltak már hasonlóban szeptember közepén Baracskai Rolandék, de egyik pillanatról a másikra kilábaltak belőle, melynek egy hosszabb győzelmi széria lett az eredménye. Ehhez a gólerős támadó is tevékenyen hozzájárult. A legutóbbi fordulóban lejátszott és 2:4-re elveszített Vasas elleni találkozó is rávilágított arra, hogy nem a támadószekcióban, hanem a védekezésben vannak gondjaik a vendégeknek. Nos, ezek a gondok tovább szaporodtak, mert a nyáron éppen Budaörsről szerződtetett Tányéros Ádám a Vasas ellen megkapta ötödik sárga lapját, s így nem játszhat a szomszédvárak rangadóján.

Az egymás elleni eredményeik és az előjelek arra engednek következtetni, hogy közönségszórakoztató adok-kapok szemtanúi lehetnek majd a mérkőzésre kilátogató szurkolók.

Budaörsi SC - Csákvár TK: Gólok száma - Felett/alatt tipp