"Menekülés a győzelembe!" Ez lehet a Nyíregyháza Spartacus célja a magyar másodosztályú bajnokság hátralévő részére és ehhez a soron következő ellenfelükben, a Vác FC csapatában alkalmas partnerre is találhatnak. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy jókor jött az edzőváltás a szabolcsiaknak. Ha a Szpari lendülete kitart a téli szünetig, akkor tavaszra -kellően megerősödve- még bármit elérhetnek ebben a hektikus bajnokságban.

"Elértük azt a pontot, amikor úgy érzem, azzal segítek a legtöbbet a Szparinak, ha távozok." mondta Zoran Szpisljak leköszönő beszédében a siófoki gyalázat (1:6) után. Ha a szakmához nem is értett a tréner, jósnak jónak bizonyult, mert az új edző Lengyel Roland vezetésével már két győzelemnél tartanak Hornyák Marcellék. Magabiztosan 3:0-ra verték hazai pályán a Szeged alakulatát, majd legutóbb a Szolnokról is győztesen tértek haza. Most a váciak személyében egy sokkal könnyebb ellenfél vár rájuk, mert a vendégek a liga sereghajtói. Ilyenkor sokkal nagyobb felelősség hárul a szakmai stábra, hogy sikerüljön a játékosokban megtartani a kellő harci tűzet, de úgy gondolom, hogy ezzel a feladattal is megbirkózik majd az új stáb. Hogy mennyire fontos találkozóról van szó a hazaiak részéről, azt mi sem tükrözi jobban, hogy a szurkolók ingyen tekinthetik meg a találkozót. A sok kudarc után olybá tűnik, hogy valami megindult Nyíregyházán és ebben a közegben egyszerűen nem engedheti meg magának a piros-kék alakulat, hogy ne győzze le a váciakat.

Szégyen és gyalázat, de nem mehetek el szó nélkül mellette, a váciakról alig tudok információkat begyűjteni. Az egyesület(?) honlapján a legfrissebb hír a csapatról szeptember harmadikai keltezésű (!). Körülbelül ehhez viszonyul a csapat teljesítménye is. Tizenhat lejátszott meccsükön 6 pontot gyűjtöttek 8 rúgott és 32 kapott gól mellett. Ebből is kitűnik, hogy gólt ritkán szerez a Burzi Attila edzette csapat, kapni azért kap. Szót sem érdemes rájuk fecsérelni többet, gyengék és kész.

Ha-val nem kezdünk mondatot, de a magyar viszonyokat ismerve most rákényszerülök, tehát... Ha nem fogadnak a fiúk, akkor itt egy tükörsima hazai győzelem születik.

Nyíregyháza Spartacus - Vác FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp