Barcelona - Dortmund a BL "F"-csoportjából

A Barca Slavia elleni hazai botlásának köszönhetően a vártnál komolyabb tétje van ennek a találkozónak a katalánok részéről is. A 8 pontos Barcelonát a Dortmund 7, az Inter pedig 4 gyűjtött ponttal követi két fordulóval a csoportkör vége előtt.

Dortmundban egy, a németeknek álló meccsen, 0-0-ás végeredmény született (a Dortmund kapufát is lőtt, valamint büntetőt is hibázott). Ma ezzel egyik csapat sem nyugodhatna meg teljesen (talán a Dortmund jobban, ők otthon fogadják a Slavia-t a zárófordulóban, míg a Barca Milánóba látogat), amennyiben az Inter hozza a kötelezőt Prágában.

Egyik csapat sincs csúcsformában, sőt... döcögnek a gépezetek. Elég sok katalán elégedettlenségről hallani, annak ellenére, hogy a bajnokságot és a BL-csoportot is vezetik Piqué-ék. Ennél többet várnak Valverde együttesétől, és főként a mestert bírálják, "nem elég szép a játék...", "nem elég eredményes a csapat..." , "túl sok a pontrúgásból szerzett gólunk..." stb stb, ilyen, ehhez hasonló véleményekről hallani a csapattal kapcsolatban...

Ez a meccs fordulópont lehet, egy esetleges vereség esetén pereméig telhet a bili, akár a pad is veszélybe kerülhet a tréner alatt. Ugyanakkor egy jól sikerült BL-meccs sokmindent feledtethet a NouCamp-ban. Én valahogy ezt az utóbbit látom jönni, és valahogy azt érzem, ma kiszakadhat a katalánokból, ami idén sok meccsen bennük maradt. Egyszerű dolguk nem lesz, de egy szupermotivált (lassan úgy tűnik, nála ez az alapbeállítás) Messi vezérletével megnyerik a meccset és a csoportot is.

Az 1.50-es szorzó "nem jó, de nem is tragikus". Leginkább reális.

FC Barcelona - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp