Lezajlott az első kör a női világbajnokságon Japánban, voltak meglepetések, meg voltak olyan túlértékelt győzelmek is, mint a spanyolok, akik ugyan tönkreverték a románokat, ezáltal jó szorzón lehet fogni a magyarokat, illetve egész korrekt határon kaptuk a csapat total overt.

Már a torna előtt sejteni lehetett, hogy a spanyol-román első körös derbi fogja eldönteni, hogy ki jut majd tovább a középdöntőbe, és hát a románok hamar elrendezték maguknak. A doppingbotrány, Neagu nem száz százalékos formája, mind-mind a spanyolok malmára hajtotta a vizet. Szülés után visszatért Barbosa egy laza 6/6-os mutatóval, jól tolta Pena, és Alicia Fernandez is 6/6 végzett. Kicsit fiatalítottak a kereten a spanyolok is, kikerült Carmen Martin sérülés miatt, akinek hagyományosan jól ment a szélső játék a válogatottunk ellen. Kapuban Silvia Navarronak lehet lőni felülre a szeme közé, Zoqbi meg igazi bravúrkapus, remélhetőleg nem ellenünk fog ki nagy napot.

A mieink számára remek felkészülés volt a kazahok elleni 39:15-ös győzelem, megszokhattuk a csarnokot, akklimatizálódás utáni első meccs, és a nagy különbségű sikerre való tekintettel Kim Rasmussen elkezdhette forgatni a csapatot, és minden kerettag belekóstolhatott a világbajnokság légkörébe. A legtöbb gólokat a szélsőktől láthattuk, Lukács és Schatzl a válogatottban mindig hoz valami extraklasszist, ez kelleni fog majd a spanyolok ellen, illetve rengeteg betörés gólt is szereztünk, a belső játékosok simán megtalálják a folyosót a védelemben.

Úgy általánosságban is jobb csapatnak tartom a magyarokat, mint a spanyolokat, ezért a győzelmünket várom, viszont ahhoz szerintem kelleni fog a minimum 26 dobott gól. Legutóbb a tavalyi Európa-bajnokságon, a középdöntőben 32:26-ra simán vertük a spanyolokat.

Spanyolország (n) - Magyarország (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp