Norvégia - Szlovénia a női kézilabda VB-ről

A norvégok szépen megszórták Kubát az első körben, bőven negyven lőtt gól fölé jutottak (47-16), de ez igazából elvárható volt.

A másik oldalon a szlovénok egy bravúr győzelemmel kezdtek a hollandok ellen egy őrült meccsen, ahol hol az egyik, hol a másik csapat tudott kicsit ellépni. Végül 32 lőtt góllal 6 gólos szlovén előnynél telt le a hatvanadik perc.

A norvégokat nem nagyon kell bemutatni, imádják a rohanást, ami amúgy nem idegen a skandináv csapatoktól, és ehhez meg is van az ideális keretük. Elég ha csak az MVP-várományos irányítójukra, Oftedal-ra gondolunk, aki szezon közben is ezt a szupergyors kézit játssza a Győr színeiben. Kuba ellen is már végig pörögtek, ma egy sokkal fontosabb meccsen szerintem még koncentráltabbak lesznek, mint a nyitómeccsen. Bizonyára ott van a fejekben az EB emléke, amikor a torna elején ellazázott meccsek miatt végül nem sikerült négy közé jutniuk... hiába gáláztak utána a középdöntőben... Itt biztosan nem akarnak ugyanebbe a folyóba lépni. Márpedig a szlovénok elleni meccs nagyon úgy fest, már a középdöntőben is számítani fog.

Szegény szlovénokról nem nagyon szól a fáma, pedig vannak említésre méltó játékosaik, hogy ne menjünk messzire, Ana Gros... Ma azonban valószínűleg nem ők lesznek főszerepben. Igaz, ezt vártuk a hollandok ellen is és mégis, 32 góllal terhelték meg a tulipánosok hálóját... Szerintem addig ma is menni fog a dolog, hogy felveszik az ellenfél gyors ritmusát, így akár gólparádét is láthatunk.. viszont ebben a norvégokat már nem fogják tudni felülmúlni... Noha ideig-óráig tarthatják az iramot, a norvégok túl fogják dobni őket, ami egy ilyen meccsen azt jelenti, hogy simán 30 fölött zárják majd a meccset... én 35 lőtt gól környékére várom Löké-éket....

Szlovénia (n) - Norvégia (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp