A hazaiak edzője, az egykori Chelsea-játékos Dan Petrescu azért panaszkodik mostanában, mert csapatának nagyon sok meccset kell játszania, s mivel fáradtak a focisták, előfordulhat, hogy éppen a nemsokára következő és Európa Ligában való továbbjutásról döntő Celtic FC elleni meccsen lesznek problémáik a megfelelő teljesítménnyel. Van is némi igazságtartalom abban, amit Dan Petrescu edző ismételget, hiszen a kolozsváriak eddig már 33 mérkőzést játszottak ebben a szezonban, és még csak december eleje van. Nyár óra egészen mostanáig majdnem minden 3. napon meccset játszottak a vasutasok (CFR, a román MÁV) és bizony a kolozsvári keret "mélysége" nem hasonlítható össze a nyugat-európai sztárklubok "merítési" lehetőségeivel (pl: Manchester City, stb.).

A kolozsvári focisták fáradtsága nagyon jól látszott a román élvonalbeli bajnokság előző fordulójában, amikor Nagyszebenben 1-0-ra vezettek a kolozsváriak, ám az utolsó percekre elfáradtak a túlhajszolt vendégjátékosok és így egy büntetőnek köszönhetően egyenlíteni bírt 1-1-re a házigazda FC Hermannstadt. Természetesen még ezzel az idegenbeli döntetlennel is listavezető a románoknál a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj), de neki éllovasként már csak 35 pontja van, míg az üldözői közül a 2. helyezett Astra Giurgiu 34 pontnál jár és a 3. helyezett FC Viitorul pedig 32 pontnál jár. Vagyis már csak 3 pont választja el egymástól a bajnoki címért küzdőket.

Az az igazság, hogy ennél a CFR Cluj - Sepsi OSK meccsnél az van, hogy elvileg talán jó lehetne egy újabb döntetlenre az ebben a bajnokságban immár nagyon sokadik iksznél járó a vendég sepsiszentgyörgyi csapat, ám szerencsétlenségére most éppen az van, hogy "szorult" helyzetben és emiatt győzelmi kényszerben van a bajnoki címvédő Kolozsvári Vasutas. A két csapat minőségben és egyebekben akkora távolságra van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Természetesen ez a hatalmas előny a házigazda kolozsvári csapat javára van.

Tipp: győz a CFR Cluj.

CFR Cluj - ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp