Ha a női kézilabdában lehet olyat mondani, hogy value, akkor ez egy kicsit annak tűnik, két kör után egyértelműen a koreaiak mutatnak jobb kézilabdát, vagyis inkább kézilabdát.

Brazília idei női kézilabda meccseivel büntetni lehetne, totalis antikézi, két meccs alatt dobtak 43 gólt, gyakorlatilag Amorimon múlik, hogy mennyire lesz szoros egy-egy meccsük, ez már régen nem a 2013-ban világbajnokságot nyert csapat. A mai felgyorsult kézilabdában, ahol 60-70 támadás is van egy-egy meccsen, Brazília 36 lövést volt képes összehozni a franciák ellen. Rájuk hatványozottan igaz, hogy nagyobb különbségnél szépen elengedik a meccset, képesek teljesen ledobni a láncot, és buta hibákkal még inkább az ellenfél malmára hajtani a vizet. A franciák elleni döntetlent meg megköszönhetik a galloknak, ők magukhoz képest még rosszabbak voltak, úgy összehasonlításképp, a mi gyengusz spanyolok elleni teljesítményünkkel is 5-6 gólt közé tettünk volna a brazilok ellen.

A koreaiak nagyon jól kezdték a világbajnokságot, rögtön elkapták a regnáló bajnok franciákat, majd a dánokkal ikszeltek, úgy, hogy az utolsó másodpercekben egy szerencsétlen beesés miatt elvették tőlük a győztes gólt. A csapat motorja egyértelműen Ryu Eun Hee, aki a franciák ellen 12, a dánok ellen pedig 9 góllal járult hozzá a pontszerzéshez. Nagyon pörgös kézit tolnak, alacsonyak, gyors lábúak, a hirtelen testcselekkel az őrületbe kergethetik a brazilokat, két védő között könnyedén megtalálják a folyosót a betörésekre.

A két kemény meccs után most jöhet egy könnyedebb a koreaiak számára, ahol most ők a favoritok, egy esetleges győzelemmel (meg Ausztrália ellen) pedig fél lábbal a középdöntőben érezhetnék magukat. Tippem egy 2-3 gólos ázsiai win.

Dél-Korea (n) - Brazília (n): Dupla esély - Dupla esély tipp