Első ránézésre az látszik, hogy a házigazda sereghajtó együttes fogadja az 5. helyezett vendégcsapatot. Ez tényleg így is van, s bár majdnem minden a tengerparti vendégek sikerét vetíti előre, azért én mégis kissé óvatosabb lennék a dologgal. Amúgy - és természetesen - én is arra tippelek, hogy nyerni fog idegenben a Kárpátok Maradonája, vagyis Gheorghe Hagi edző csapata. Mindössze csakis annyi van, hogy a vendégekről szóló optimista dolgok mellett én még azt is megemlítem, hogy jelenleg csak közepesnek nevezhető formában van az FC Viitorul Constanta.

Ezen a téren talán az lehet majd a főbb indok Hagi alakulatának győzelmére tett tippnél, hogy a házigazda FC Voluntari az egész román élvonalbeli focibajnokság kimagaslóan legrosszabb formában levő csapata. És, természetesen kimagaslóan a leggyengébb is. Szerintem elegendő arról megemlékezni, hogy ebben a bajnoki idényben már 8 mérkőzést játszott hazai pályán az FC Voluntari, de még most is nyeretlen otthon, és ráadásul a nulla (0) győzelem mellé mindössze csak 2 döntetlent és 6 vereséget, valamint 4-12-es gólarányt bír felmutatni. Szerintem már említettem, de ezt most is újra megteszem, mert jellemző adat, hogy idén mindössze csak 1 idegenbeli győzelme van az FC Voluntari együttesének, ez a siker pedig még augusztus első feléből való, Bukarestben szerezte a gárda, amikor volt olyan mázlija, hogy jókor volt jó helyen és kihasználta azt a dolgot, hogy a rengeteg sérültet hiányoló és egyéb problémákkal is küzdő FCSB gyenge teljesítménnyel kezdte a szezont.

A hazai csapatnál nem túl nagy gond a formán kívüliség, hiszen amúgy is messze-messze az első számú kiesőjelölt együttes, amelyik úgy utolsó helyezett 8 ponttal, hogy a közvetlenül előtte levő - utolsó előtti helyezett - csapatnak már 19 pontja van. Ezen meccs végeredménye szempontjából inkább az okozhat némi problémát, hogy a vendégcsapat jelenlegi formája is csak amolyan közepesnek nevezhető. A legjobban éppen az jelzi ezt, hogy a konstancai csapat hazai pályán szenvedett vereséget az előző fordulóban és "lecsúszott" a 2. helyről az 5. helyre.

Ajánlatos lenne már ezen a meccsen javítani a mérlegen, mert különben nemsokára komolyabb gondokkal küszködhet Gheorghe Hagi edző csapata.

Tipp: győz az FC Viitorul Constanta.

SC FC Voluntari SA - Viitorul Constanța: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp