Magyar idő szerint péntek éjjel elkezdődött a 14. játékhét legfontosabb mérkőzései, unalomból most sem lesz hiány. Pár pillanat és vége, tehát minden csapatnak fel kell kötnie a nadrágját, mert a kötelező győzelmek is nehezen jönnek. Kezd tisztulni a kép mind az AFC, mind az NFC konferenciába. Ma mérkőzésem két főszereplője hatalmas harcot vív az AFC wild card helyéért. Az Oakland Raiders játszik a Tennessee Titans gárdájával.

Raiders jelenleg 6-6-os mérleggel áll és még van esélye bejutni a rájátszás mezőnyébe. Hátralévő mérkőzései közepes erősségű, talán a Titans és a csoportmeccsek közül a Chargers lehet kemény falat. De ismerjük a Raiders bárkit képes legyőzni, de ez visszafelé is igaz. Támadó oldalon Carr nem rossz teljesítményt nyújt, a támadófal munkája kitűnő, alig sackelik az irányítót. Futó poszton az újonc Jacobs berobbant a ligába és minden esélye megvan az év újonc támadója címért. Kisebb váll sérüléssel bajlódik, de várhatóan bevethető lesz vasárnap. Elkapó poszton Antonio Brown lelépése után maradt Williams, Renfrow, Waller, plusz Zay Jones is csatlakozott. Renfrow sérülés miatt nem játszik. Williams teljesítménye inkonzisztens, de Waller játéka lenyűgöző, hirtelen a legjobb tight endek közé sorolható. Védelem passz ellen a liga hátsó harmada, de futás ellen nem rossz az egység. Védőfal közepes, pass rush lehetne jobb is. LB poszt nem kiemelkedő, secondary egységbe is elférne az erősítés.

Titans jelenleg 7-5-ös mérleggel áll és a Raiders csapatához hasonlóan még van esélye elcsípni a wild card pozíciót. Konferenciánként két wild card heyl kiadó, de az AFC-be a Bills már-már megkérdőjelezhetetlen, így a maradék egy helyért öldöklő küzdelem várható a Titans, Steelers, Raiders, Colts csapataitól. A Titans maradék sorsolása kemény, hiszen még két Texans és egy Saints meccs is hátravan, ezért a Raiders ütni kell. Támadó oldalon Vrabel mester megérezhet, hogy Mariotával nem megy, így Tannehill került a kezdő pozícióba. A mester jóslata bevált, hiszen így versenyképes maradt a csapat. Tannehill szépen, pontosan játszik, ez jövőre új szerződést jelent majd neki. Támadófal nem rossz, de nem is kiemelkedő. Futó poszton Henry egy szörnyeteg, idén nagyot játszik. Elkapó poszton A.J. Brown, Davis, Smith található, hát nem egy veretes névsor. Walker kiesése nagy gond, szükség lenne a veterán játékára, de idén már nem lép pályára. Védelem hasonlóan a Raiders csapatához, passz ellen gyengébb, mint futás ellen. Védőfalból Wake kiesett, pedig a veterán játéka nem volt rossz, nose tackle pozícióban Casey még minden meghatározó. LB poszton bőven van variációs lehetőség, a sérülések miatt. Secondary pofás, szépen muzsikál egyénileg.

Összességében hatalmas harc várható, hiszen néhány mérkőzés és vége az alapszakasznak. A Titans meg fogja ragadni a győzelmet, mert jobb csapatnak érzem őket, mint a Raiderst. A kalózok nagyon leengedettek az utóbbi két mérkőzésen és a titánoknak megvan a fegyvere a győzelemhez. Tannehill megtalálja a győzelem kulcsát.

Oakland Raiders - Tennessee Titans: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp