A Puskás Akadémia az idei szezon kellemes meglepetése. Legutóbb a Ferencváros otthonából hoztak el egy pontot (2-2), de nagy skalpjuk a MOL Fehérvár is, ahol 3-1-re nyertek. Hornyák Zsolt edző egy kifejezetten taktikus, és szervezett csapatot rakott össze, amelytől valóban elvárható a dobogó-közeli végeredmény. Persze lehet továbbra is fikázni a klubot, hogy hol van a nevéből az „akadémia” és a „puskás”, de tény, hogy az elmúlt évek ellenszenves játékából kezdenek kimászni.

A Zalaegerszeg finoman fogalmazva sem a hatalmas erősségéről ismerszik meg mostanában. Legutóbb megverték a harmatgyenge Kaposvárt 2-0-ra, méghozzá egy első perces góllal szerezve meg a vezetést. Ezen kívül jó eredményt a MOL Fehérvár ellen értek el, amikor 3-3-at játszottak otthon. Bár az kicsit mákos döntetlen volt az utolsó pillanatos egalizálással. Vendégként azonban a kupameccseket leszámítva nem sok sikerélményük volt. Én Dobos Barnát sem tartom egy hatalmas edzőfenoménnak. Van egy viszonylag masszív középpályájuk Radóval, Stieberrel és Mitroviccsal, de a Devecseri-Bobál irányította védelmet eléggé laposnak gondolom.

Hazai pályán a Puskás beszedett néhány váratlan vereséget, például az Újpest és a Honvéd ellen, de szerintem a gyengébb csapatok ellen kifejezetten megbízhatóan teljesít. A Paksot és a Kaposvárt is magabiztosan győzte le, és a Zalaegerszeg is ebbe a körbe tartozik. Én a győzelmüket 1.70 körüli oddsra tettem volna, és ezért ért meglepetésként, hogy jóval 2.00 fölött adják a sikerüket. Nem értem ezt, de szerintem megéri most kihasználni, mert nem kizárható, hogy pár napon belül leviszik a szorzójukat. Én nem látom erőt a Zalaegerszegben, ellenben a Puskásban érzem a tüzet a győzelemhez. Biztonsági alapom rakom DNB-be a hazait, mert így is akkora a szorzó, mint számítottam.

Puskás Akadémia - Zalaegerszegi TE: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp