Remélhetőleg tart még ezen a török élvonalbeli bajnoki mérkőzésen is a hazaiak lendülete és nagyon jó formája, mert ebben az esetben azért elképzelhető, hogy a Süper Lig 30 pontos listavezetője, a Sivasspor győzni bír majd hazai pályán az isztambuli Fenerbahce ellen. Ha nem, hát akkor nem. Egyelőre azért még az van, hogy a házigazda Sivasspor ott tart, hogy zsinórban már 8 mérkőzést nyert meg az összes sorozatban. Ebből a nyolc sikerből 6 meccs a török bajnokságban volt, míg 2 pedig a török kupában. Legutóbb október közepén szenvedett vereséget idegenben a Sivasspor, akkor egy másik isztambuli csapat, a török rekordbajnok Galatasaray bírta legyőzni 3-2-re az utolsó negyedórában szerzett góllal. Azóta viszont csak győzelmeket ünnepelhetnek a meccsek végén a Sivasspor játékosai, vezető és szurkolói.

Erről a meccsről ketten fognak hiányozni a hazai együttesből: az ukrán középpályás Serhiy Rybalka és a piros lap miatt eltiltott - szintén középpályás - török Hakan Arslan. A vendégeknél három hiányzó lesz: a sokáig az angol élvonalban szerepelt nigériai Victor Moses, a török válogatott Mevlüt Erdinc és egy teljesen jelentéktelen hiányzó, a sokadik számú kapus Erten Ersu.

Ott lesznek viszont, minden bizonnyal, a Sivasspor kezdőcsapatában a támadó középpályás és házi gólkirály Emre Kilinc, valamint az előző labdarúgóhoz közel hasonlóan eredményes gólszerző brazil Fernando is. Pluszban pedig még ott lesz a hazaiak csatársorában a mali Mustapha Yatabare is. Ha ők hárman jól játszanak majd a Fenerbahce ellen, akkor elképzelhető a hazaiak újabb győzelme. Ha pedig legalább ketten közülük még gólt is szereznek, akkor meg pláne, hogy sikerülhet az a hazai győzelem. A hazai védelem legfontosabb feladata valószínűleg az lesz, hogy a vendégek első számú gólfelelősét, a koszovói Vedat Muriqi csatárt "kiiktassák" a játékból. Ha ez sikerülni fog, akkor alighanem hazai győzelemmel fog zárulni ez a találkozó.

Tipp: győz a Sivasspor.

Sivasspor - Fenerbahçe: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp