Lassan, de biztosan közeledik az NFL alapszakasz vége. Még 3 forduló, aztán a csapatok döntő többsége megkezdheti a jó megérdemelt pihenőidejét. Mind az AFC, mind az NFC konferenciából már van biztos résztvevő csapat, aki ott lesz az idei rájátszásba, de a hétvégi forduló során is teljesedik majd a kör. Az általam választott mérkőzésen, ahol a Carolina Panthers játszik a Seattle Seahawks csapatával, az utóbbi gárdának van már esélye a paly off-ra.

Panthers jelenleg 5-8-as mérleggel áll és biztos kihúzhatjuk a nevüket a rájátszás csapatai közül. Alapszakasz előtt sötét lóként gondoltam a csapatra, de végül is az idény vége felé, teljesen összeomlottak. A csapat megvált vezetőedzőjétől, Ron Rivera mestert elküldték. Az új csapat tulajdonos, saját képére szeretné alakítani a csapatot, meglátjuk mi sül ki belőle. Támadó oldalon Newton idő előtt kiesett, így Allen beugrósként állhatott a kezdőirányító pozícióba. Nagy kérdés mi lesz Newton sorsa, a holtszezonban biztos kapunk választ. Allen nem rossz backup, de a teljesítménye hullámzó és a támadófal se segíti munkáját. Rengeteg sacket engedélyeztek, szám szerint 44 darab. Továbbá a támadófalból Little kiesett. Futó poszton rendben, McCaffrey hátán viszi a csapatot, MVP teljesítménnyel szállítja, kapja el a yardokat és szerzi a TD-ket. Eszméletlen szezonja van. Elkapó poszt nagyon vékony Allen kedvenc partnere Moore, aztán Samuel, Olsen található. Olsen sérülés miatt nem játszik, helyettese Thomas lesz. Nem egy veretes névsor. Védelem passz ellen a liga közepe, de futás elleni védekezés gyenge, ott a liga alsó harmadában található az egység. Védőfal jól muzsikál, pass rush működik, szerzett sackek tekintetében jól állnak. LB poszt Kuechly vezérletével jó, de mellé még kell egy jó player. Secondary közepes.

Seahawks jelenleg 10-3-as mérleggel áll és a rájátszás majdnem biztos. Nagyon sűrű az élmezőny, ezért a kiemeléstől, a wild cardig minden játszik a halászsasoknál. Támadó oldalon Wilson vezetésével megvannak. Wilson kiváló szezont fut, akár az MVP cím sem elérhetetlen, de a ligában nagy a küzdelem, ő és Lamar Jackson között. Szerintem nagy valószínűséggel az utóbbi fogja megkapni. Statisztikái kiválóak, pedig a támadófal sokszor megnehezíti a zsebben történő mozgását, akkor se esik kétségbe, feltalálja magát. Futó poszton Carson játéka is rendben, előző mérkőzésen sérülés miatt kieset rotációs kollégája Penny, így a terhelések száma is növekszik. Elkapó gárda is jó, Lockett, Metcalf, Gordon, Hollister. Dissly hiánya még érezhető, sérülése előtt, vele még a tight end játék működött. Védelem pont a Panthers ellentéte, itt futás ellen jobb az egység, passz ellen a liga alsó harmadában tanyáznak. Védőfal nevek alapján jó, de a teljesítmény nem meggyőző, sackek száma alacsony, a pass rush még fejlesztést kíván. A kierőszakolt fumble jól mutat. LB poszt jó, ahol a hazaiknál Kuechly, itt Wagner, élmény lesz nézni a két védelmi vezér utasításait és játékát. Wagner is jó szezont teljesít. Secondary gyenge, zavarba hozhatóak, Griffen játéka kérdéses.

Összességében a Seahwaks gárdájának tovább kell nyomni a gázt, mert még a csoportgyőzelem se elérhetetlen, plusz a Panthers az utóbbi fordulókra nagyon leeresztett. Rivera mester elküldve, nagyon szétesett csapat befolyását keltik. A seattle-i csapat legalább egy FG különbséget hozzátesz.

Carolina Panthers - Seattle Seahawks: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp