A magyar bajnokság rangadóját rendezik meg a két ünnep között, egy jó kis világbajnokság után most a világ legerősebb bajnokságában csapnak össze a legjobb(?) kézisek.

Ezt a meccset gyakorlatilag le lehet vetíteni a világbajnokság mintájára, itt van a Ferencváros, akiknek a magja a magyar válogatott is, örök másodikok a bajnokságban, nagyon ritkán tudják csak megszorítani a világsztárokkal teletűzdelt győrieket. Háfra, Klujber nagyokat megy az NB1-es csapatok ellen, szórják a gólokat, de Japánban meg a Bajnokok Ligájában láthattuk mi van akkor, ha nem a Szent István ellen játszanak, hát finoman fogalmazva is lefőttek. A szélsők hozzák a világklasszis formát, gyakorlatilag Lukácson és Schatzl-n múlik, hogy mennyire lesz szoros ez a meccs, illetve, hogy egyáltalán mennyi labdát fognak kapni a szélre. A válogatott játékosok enyhe lelki és testi problémákkal érkeztek haza a világbajnokságról, az első komoly meccs a Fradi ellen, hát nem a legjobb ómen.

A győriek közül nem sokan voltak a magyar válogatottal, de a norvég vonal, és most már egyre erősebben a francia vonal is megmutatja magát a győrieknél. Mentálisan teljesen más világ, fejben itt nem dőlnek össze egy-egy rontás után, ugyanolyan elánnal szállnak bele a lövésekbe, a gyors lerohanásokba. A győriek időtlen idők óta veretlenek, az idei őszi szezont is száz százalékos mérleggel abszolválták, mind a Bajnokok Ligájában, mind a bajnokságban, annyira össze van rakva ez a csapat, hogy nem nagyon van csapat, aki megfoghatná. A mag az Oftedal-Brattset féle vonal, megerősítve Nze Minkoval meg Amorimmal, de minden poszton van legalább két világklasszis játékos.

Szerintem négyet lazán közé tesznek a győriek, ismét megmutatják, hogy a világ tetején vannak, a fradikának meg szembe jön a valóság, a végére szerintem 8-10 is beeshet közé.

Ferencvárosi TC (n) - Győri Audi ETO KC (n): Hendikep - Hendikep tipp