Magyar idő szerint az év utolsó napján is lesz jégkorong, 3 találkozó tárul a szurkolók elé. A 21 órás találkozóra esett választásom, ahol a Vegas Golden Knights fogadja az Anaheim Ducks csapatát. Mindkét gárda a nyugati konferencia tagja, de az eredményességbe már nagy különbség lelhető fel, hiszen a Vegas erősen a tabella elején található, míg a Ducks szenved.

Vegas, amióta a liga megérkezett, egyesen berobbant és azóta már-már mutatkoznak a bomlás jelei, de még mindig a jobb csapatok közé sorolható. Nehéz fenntartani az előző évek sikereit, plusz a játékosokat meg kell fizetni és a fizetési sapka meghatározza a dolgokat. Ezért a csapat elvesztette Guszev, Miller, Haula, Carpenter, Bellemare játékjogát. Nem a csapat igazi húzóemberei, de a pad mélysége mindig fontos a hosszú menetelés miatt. A csapat formáján van mit csiszolni, de hazai pályán jól teljesítenek. Kapuba Fleury 91%-os hatékonysággal véd, ami nem rossz, de nem is kiemelkedő és a Vegas kapujában már többször Subban is szóhoz jutott, de ő éppen 90% felett. Fluery jó kapus és vele számolni kell. Védelem erősen közepes, rengeteg kapott góllal rendelkeznek, ami nem csak a kapus hibája, ha átjáróház van hátul. Védelemből Theodore és Schmidt előre játéka kiemelkedő, gólpasszok terén. De továbbra is a csapat húzóemberei Stone, Pacioretty, Marchessault, Karlsson, ami nem fest rosszul.

Ducks, csak szenved a csapat és idén se sok előrelépés várható. A liga hátsó felében tanyáznak és messze a play off hely. De tavaly például a Blues is ilyen mélységekből lépet előre. A csapattól elköszönt a hosszú ideig kitartóan teljesítő és vezér Perry. Kapuban Gibson, aki éppen 90% felett áll, ami a mai NHL szinthez képes kevés, de erről a védelem is sáros. Kevesebb gólt kaptak, mint mai ellenfelük, de a gól lövés terén is jócskán elmaradnak. Védelemből Lindholm előre játéka rendben. A csapat támadótriója Henrique, Getzlaf, Carrick nem igazán szórja a pontokat. Getzlaf az utóbbi időben kicsit haloványabb és ez a csapatra is igaz.

Összességében Vegas győzelmet várok a rendes játékidőbe. A védelem mindkét oldalon gyengécske, de a Vegas húzóemberek és skill playerek okozhatnak meleg pillanatokat Gibson kapusnak. Emberelőnyős kihasználás lehetősége is a Vegas felé billen 22% a 15%-al szemben, míg az emberhátrányban történő védekezés is a hazai csapatót erősíti. A közönség a csapattal lesz az év utolsó fellépésénél, ami győzelmet jelenthet.

Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp