Kicsit óvatos lennék ezzel a mérkőzéssel. Úgy vélem, a Lazio erőn és képességen felül szerepel jelenleg, amellett, hogy Simone Inzaghi nagyon jó edzővé nőtte ki magát. A kilenc egymást követő győzelemben azért voltak olyan meccsek, ahol a döntetlen is kedvező volt számukra. Az xg-jüket totálisan felüllövik, ami azt jelenti, hogy kurva nagy hatékonysággal és a semmiből szereznek gólokat. Vajon meddig fog tartani ez a jó széria? Ciro Immobile egy igazi befejezőcsatár, akit ki kell szolgálni, amiben a középpályás tandem kiválóan működik közre egyelőre. Azonban a pad elég szűkös, ami látszott már az Európa Ligában is, ahol bizony beégtek.

A másik oldalon a Napolit mindenki leírja, és is hajlamos voltam erre, az Inter elleni meccsükön is verettem őket. Gennaro Gattusot nem tartom nagy kalibernek. A Milannal közepesen szerepelt, a védelmet helyrerakta, de a támadásvezetéssel nem tudott mit kezdeni. Az ő mentalitása és focifelfogása ahhoz kevés volt. Az Inter elleni meccsen azonban valami megváltozott nálam: azt láttam, hogy akar a csapat, mennek előre, küzdenek, csinálják a helyzeteket, aztán az utolsó passzoknál elrontják. Szerencsétlenek voltak hátul is, lényegében adtak két gólt az Internek. Azt látom, hogy védelemmel nagy gondok vannak, és szükség lenne Kalidou Koulibaly játékára. Azonban a hátvéd egyelőre cserepadra ülhet le, és azt olvastam, háromszor is átgondolják, megkockáztatják-e a pályára lépését, és a rásérülést. Nélküle sajnos megint bohóckodás várható hátul.

Én tehát inkább a gólok irányába indulnék el, mert a Lazio védelmét megeszi a jó formában lévő Insigne-Milik-Zielinski hármas, ellenben a védelmük is képes pár gólt beszívni. Immobile-t párszor kiszolgálja majd Luis Alberto, mint ahogy szokta, és nem lesz gond a gólokkal a római oldalon sem.

Lazio - Napoli: Gólok száma - Felett/alatt tipp