A B-jelű csoportban már a sorsolás után azt mondtuk, hogy ott aztán minden lehet. Ez a 3. kör előtt is igaz, minden csapat továbbléphet még, és a két győzelemmel rajtoló osztrákok sem érezhetik magukat biztonságban. Viszont, ha a papírformát nézzük, és Ausztria legyőzi Macedóniát, akkor a cseh-ukrán meccs a másik továbbjutó helyről dönt.

A csehek és az ukránok hasonlóan sok-gólos meccset toltak az osztrákok ellen, és kevés gólos meccset játszottak a lassú Macedónia ellen.

Az ukránoknak kell a korábbi meccsen az osztrák siker, csak úgy lehet cseh-ukrán-macedón körbeverés. Aztán kell az, hogy az esti meccsen Akimenkóék nyerjenek a csehek ellen, és akkor lehet a gólokat számolgatni.

A csehek talán picikét erősebbnek tűnnek, de nem írnám le Ukrajnát sem. Az ukránok csapatként nem rosszakk, 5-6 játékos is van, aki képes előlépni vezérré. A cseheknél Zdrhalá nincs most a legjobb fizikai állapotban, így a formája sem annyira acélos. Ha Kaspareket ki tudják kapcsolni az ukránok, félig nyert ügyük van. Kasparek a macedónok ellen főleg a 2. félidőben embertelen nagyot játszott, mondjuk Ristovski Kasparek lövését nem nagyon érezte, pedig az első négy lökete ugyanazon oldalra, ugyanazon sarokra tartott, mégis nyelte és nyelte a bombákat.

Olyan forgatókönyv is van, hogy a macedónok verik Ausztriát, és akkor a cseh-macedón-osztrák trió veri körbe egymást. Ha ez megtörténik, akkor az esti meccsen Ukrajna már tét nélkül, és talán kedv nélkül kézizik majd, a csehek pedig kontroll alatt tarthatják a meccset. Ott és akkor a csehek számára csak a győzelem számít, és a gólkülönbség nem, hisz Ukrajna kiesik. Ezért sem hiszem, hogy ott a csehek rohannának, Ukrajna meg mivel kiesik, szintén nem fog rohanni sehová.

Érdekesség, hogy ha a macedón egy vagy két góllal nyernek Ausztria ellen, akkor a továbbjutáshoz az mindkét csapatnak jó, de Ausztria ebbe aligha megy bele, hisz akkor a macik kettő, ők meg 0 pontot visznek tovább. Érdekes helyzet, az fix, viszont akkor az osztrákoknak további három meccs lenne garantált hazai pályán. WOW. Most legyen okos az ember...

Ukrajna - Csehország: Gólok száma - Felett/alatt tipp