A házigazda Juve Stabia 24 ponttal 14. helyezett, míg pedig a vendég Empoli 23 ponttal 15. helyezett az olasz másodosztály tabelláján. Ezek a helyezések egészen pontosan a kiesési rájátszást jelentő 16-17. helyek közvetlen közelében vannak. Szóval, ebből kiindulva azt is kijelenthetném, hogy úgy a Juve Stabia is, mint az Empoli is egyaránt menekülni próbálnak a kiesés elöl. Ez amúgy nagyon is igaz és teljesen valós dolog, ám egyben az a helyzet is van, hogy annyira nagyon-nagyon zsúfolt az olasz másodosztály középmezőnye, hogy ha például az ezen a Juve Stabia - Empoli találkozón a házigazda együttes győzni bír majd, akkor nyílegyenesen előre léphet az élmezőny alsóbb régiójába, egészen pontosan a Juve Stabia egy esetleges hazai győzelemmel eljuthat az élvonalba való feljutást biztosító felsőházi osztályozós helyezések egyikére. Ha viszont pedig az Empoli nyerni bír idegenben, akkor ez a csapat ugyan nem jut el a felsőházi osztályozós helyezések egyikére, de cserében ott lesz azon helyezések közvetlen közelében.

Tehát kissé úgy is érdemes szemlélni ezt a Juve Stabia - Empoli mérkőzést, hogy a győztes csapat mindent "vihet". Ehhez a meccshez tényleg nagyon-nagyon illik az egykori svéd ABBA zenekar "The Winner Takes It All" örökzöld slágere.

Mivel ezen a Juve Stabia - Empoli Serie B-meccsen ennyire jelentősen hatalmas lesz a tét, én – számomra egy cseppet sem meglepő módon - a hazaiak győzelmére tippelek. Már csak azért is tippelem ezt, mert a hazai pálya előnye és sokkal jobb formája mellett nagyon valószínűnek tartom azt is, hogy a Juve Stabia játékosai minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy egy győzelem révén a kiesési helyezések közvetlen közeléből a felsőházi osztályozós helyezések egyikére kerüljenek.

Tipp: győz a Juve Stabia.

Juve Stabia - Empoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp