A tippem, hogy a szlovén-magyar meccs félidejében a gólok száma 26,5 alatt marad. Miért is? Azért, mert a tornán ahogy haladunk előre, úgy fogy a csapatok ereje. Ez nagyjából minden együttesre igaz, és csak azért nagyjából, mert a norvégokra és portugálokra nem.

De a mi csapatunk ereje fogy, a norvégok megsemmisítették a mieinket már az első 10-15 percben. Nem is lehetett azt várni, hogy végigverjük a mezőnyt a csoportmeccsek után.

A magyar csapat meccsein a félidei gólszámok így alakultak: 27; 24; 21; 32. Innen az oroszok elleni 27-et azért veszem ki, mert ott még mindenki feltüzelt állapotban volt, feltöltve az akksik. Aztán a másik két meccsen már csak 24 ill. 21 gól jött félidőben, keveset dobtunk, még kevesebbet kaptunk. A norvégok elleni 32 meg nem nekünk volt köszönhető, mi hoztuk volna az undert :D

A szlovén csapat 13-11-et játszott a lengyelek, 10-9-et a svédek, és 16-10-et a svájciak ellen. Az engedett gólok száma 11, 9 és 10 volt félidőnként a csoportban. Aztán számomra meglepő módon Izlanddal toltak egy frankón overes meccset, de majd ellenünk visszatérnek a 'rendes' kerékvágásba. Nekünk is a védekezés a fő erényünk, akkor van esélyünk meccseket nyerni, ha az ellenfelek góljait limitáljuk. Azért ha Bánhidit megfogják, vagyunk bajba, és a szlovénoknál megvannak azok a benga védők, akik megfogják. Szita nagyon gyenge százalékkal dobál, meg eleve ez a szlovén együttes sem a rohanós fajtából való, sokkal inkább koncentrál már a védekezésre, mint a korábbi években, amikor Gajic meg Kavticnik rohangált még. Én egy lassú meccsre számítok, mindkét oldalon lesznek nagy védések, meg persze optimálisnál több eladott labda. Mivel elsősorban mindkét csapat a védekezésére alapozza a játékát, így én megkockáztatom, hogy a taktika a félidőre be is lesz tartva mindkét oldalon.

Szlovénia - Magyarország: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp