Alexander Zverevnek azért elég nagy hullámvölgyei vannak, most viszont úgy tűnik, hogy a felfelé ívelő pályán halad, két sima 3:0-s Grand Slam győzelem, úgy, hogy már Gerasimov ellen kettős hibát sem ütött, ami a német játékosnál nem kis teljesítmény. Ő is az ATP Cupon kezdett az áv elején, mondjuk 3/3 vereség állt a neve mellett, de Tsitsipas, de Minaur, Shapovalov, azért itt ki lehet kapni, és akkor a hullámvasút alján lehetett valahol. Grand Slameken eddig nem ment nagyot, de ha az ágra nézünk, akkor az elődöntőig nem annyira teljesíthetetlen az út, valamikor már villantania kéne, a már nem is annyira Next Gen sztárnak. Egyébként ha jó formában van, akkor elég stabil is tud lenni, jó magasra nőtt, ergo az adogatásokkal sem lehet túl sok probléma, és hórihorgas létére lábon is kifejezetten erős.

A jó öreg Fernando Verdasco már 37 esztendős lesz idén, szóval ezek a három nyert szettre menő meccsek már eléggé ellene vannak. Érdekes adat, hogy zsinórban három nyert meccset utoljára tavaly Wimbledonban játszott, egyszerűen elfárad, és a tenisze sem a spórolós fajtából való, izomból üti, és nem is a felszálló, modern ágat erőlteti. Az Australian Openen Donskoyon és Basilashvilin át vezetett az út a legjobb 32 közé, egyikük sem a stabilitásról híres, az első komolyabb ellenfél a torna végét is jelentheti Verdának.

Legutóbb Párizsban találkoztak tavaly év végén, akkor is elég gyors borítás volt, mint amilyen idén Melbourneben van, akkor Zverev nagyon simán 6:1 6:3-ra verte Verdascót, úgy hogy a spanyolnak esélye sem volt. Most is erre számítok, nagyon max egy Verda szettet tudok elképzelni, furcsa ilyet írni, de Zverev stabilabb.

Verdasco, Fernando - Zverev, Alexander: Szett hendikeppel - Hendikep tipp