Igazi magyar specialitásnak lehet ma szemtanúja az a pár hiro, aki kilátogat a Vác FC - Budaörs SC másodosztályú találkozóra. Számomra is hihetetlen, de most már tény, hogy két Pest megyében található város csapata az aktuális bajnokiját Hajdú-Bihar megyében, konkrétan Balmazújvárosban játssza le. Innentől kezdve hazai pálya előnyéről nem nagyon kell beszélnünk és ha jobban belegondolok telitalálat a helyszín választása is. Ettől kikíméltebb talajú minőségi stadiont keresve sem találhattak volna a felek.

Na nézzük mit tudhatunk a "szurkolóbosszantó" elvileg pályaválasztó váciakról? Elkeserítően keveset. Az egyesület honlapja hónapok óta nem oszt meg a közvéleménnyel semmilyen friss információt. Ebből kifolyólag nehéz információhoz jutni róluk. A téli átigazolási szezonban minimális játékosmozgás volt náluk, de az érkezők nevét vizsgálgatva nem valószínű, hogy komoly erősítésnek számítanának a liga utolsó helyezettje számára. Az már biztosnak tűnik, hogy a 20 meccs alatt mindössze 1 győzelmet és 4 döntetlent felmutató Vác a szezon végén kiesik. A kérdés csak az, hogy mikor húzzák meg felettük a vonalat.

Ahhoz, hogy ez mihamarabb megtörténjen sokat tehet ma a "vendég" Budaörs. Márkus Tibor edző szerint egy sikeres felkészülésen van túl a csapat és a legnagyobb erősítésnek azt tartja, hogy sikerült a csapat gerincét egyben tartani. Ezt a fejlődőben lévő keretet sikerült még olyan játékosokkal is megerősíteni, mint Sajbán Miklós vagy Kovács Péter. Az első osztályból kölcsönbe érkezett játékosok sokat tehetnek azért, hogy a zöld-fehérek eredményesebb tavaszt produkáljanak.

Mind csapatként, mind mentálisan erősebbnek tűnnek számomra a budaörsiek, így az Ő győzelmük mellett teszem le a voksom.

Vác FC - Budaörsi SC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp