Most már lehet mondani, hogy hetek teltek el Setien kinevezése óta, de én ennyire gyenge Barcát nagyon rég láttam. Nem titok, én nagyon örültem, amikor kinevezték, de be kell valljam, ez eddig lószerszám, a játék förtelmes. Most vagy Setien ilyen lütyő, vagy Suarez hiányzik ennyire?! Vagy mind a kettő...

Hétvégén úgy ültem le a Levante elleni meccs elé, hogy itt bizony gála lesz. Hát nem volt. A Levante a liga legtöbb lövését engedő csapat, magasan a legsebezhetőbb védelem (ha az ellenfél által kialakított helyzetek számát nézzük), de mindössze 2 dugó jött össze. Ez nem csoda, látva a jelen Barcáját, a csoda az, hogy a Levante mindössze egy gólig jutott. Pedig a 2. játékrészben a valenciai csapat rengeteg alkalommal került helyzetbe, tényleg sikerült olyan lövéseket elrontani, olyan helyzeteket elpazarolni, hogy az elképesztő. Ott a 2. 45 percben a Levante 3-4 gólt is lőhetett volna, de vagy ter Stegen védett hatalmasat, vagy ajtó-ablak ziccerben a Levante játékosok rontottak. Volt a közelmúltban extrém gólszámot hozó párharcuk, ha kicsit pontosabbak, itt is lehetett volna gólfesztivál. De nem lett.

Azért nagyon messzire nem kell menni, ott volt a Valencia-Barca, kétszer szomorította a Túria-parti csapat a katalánokat, pedig a Valencia sincs épp csúcsformában. A Levantének idegenben is rengeteg helyzete volt, azt meg tudjuk, hogy a Barca azért idegenben sokkal gyámoltalanabb. Ha pedig létezik kellemetlen csapat, az pont a Bilbao. Bajnokin Aduriz csodagóljával idén (ill. tavaly) már megverte a Barcát a baszk csapat, most sem esélytelen.

Az én tippem a remi, a Bilbao ugyanis arra nem nagyon alkalmas, hogy kegyetlen offenzívákat vezessen, de arra pont jó, hogy a töketlen Barcát megfogja. Az én tippem 0-0, vagy 1-1. A katalánok járatják majd a labdát, de feltörni a Bilbaót nem egyszerű. Azt meg látni a baszk csapaton, hogy támadni nem igazán tud, kevés az energia, a Getafe is lelépte hétvégén. Mondjuk ott a vártnál több helyzet volt, kapufa is befigyelt, de a Barcelona ellen szerintem az iksz benne van. A továbbjutás egy meccsen dől el, hibázni egyik fél sem akar, és azért a Bilbao igazi Copa del Rey specialista, a Barca mögött a 2. legeredményesebb csapat. Én úgy vélem, a Bilbao keménysége nem ízlik majd a Barcának, és bár egyik félnek sem hiányzik az extra 30 perc, nem fognak bírni egymással.

Ha jól számolom, a Bilbao utsó 10 meccséből 7 lett remi, lehet az ellenfél a Segundás Tenerife, vagy a LaLiga listavezető RM, a Bilbao mindenkivel tud ikszelni. Túl lúzer, hogy nyerjen, de nem annyira, hogy veszítsen.

Athletic Club Bilbao - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp