A Dunaújváros két nap alatt két meccset játszik az NBI-ben, ami nem megszokott. Viszont a DKKA volt annyira rendes, hogy nem tett keresztbe az Érdnek meg a Siófoknak, és belement ebbe a nem mindennapi szituációba.

Rendes dolog, és igazából tehette a DKKA, hisz a kiesés nem fenyegeti, meg az sem, hogy EHF Kupa indulást harcoljon ki. Ami viszont nem semmi, hogy a Dunaújváros szerdán megcsapta Érden Szabó Edina csapatát, erre azért tényleg kevesen tettünk volna pénzt. Ok, az Érd elég kiszámíthatatlan csapat, de azért otthon megfőni a DKKA ellen, az bizony hatalmas meglepi. Kazaiék örültek is, mint majom a farkának, szerintem ennek a DKKA-nak nagyon nagy önbizalmat adott a meccs, olyan adrenalin-fröccs, aminek hatása ma is érezhető lesz.

Meg legyünk őszinték, a DKKa belement abba, hogy az Érd elleni meccs után másnap idegenben játszik az SKC-val, talán az SKC is lesz annyira rendes, hogy nem veri bucira a DKKA-t, talán nem is illene...

Két meccs két nap alatt, igazából nem annyira vészes. A távolságok sem vészesek, azért egy Érd-Dunaújváros-Siófok háromszög nem hiszem, hogy megterhelő lenne. Ráadásul az a tegnapi Érd elleni siker tényleg önbizalmat ad a DKKA lányainak.

A Siófok sorozatterhelés alatt áll, és hétvégén már a román Magura ellen játszik, ami igazából egy laza könnyed 15-20 gólos siker kéne legyen. A DKKA-t is verni kell, mese nincs, de Moen elmondta, hogy a csapatán látszik a fáradtság, fogalmam sincs, Pena játszik-e, a Siófok kapcsán nem egyszer írtam már valótlant, ennél a csapatnál tényleg full bizonytalan, hogy az ilyen kicsit sérült játékosok közül ki játszik, és ki nem. Egyébként a fáradtság tény, de az is tény, hogy bivaly erős keret. Például a Magurát idegenben bucira verte az SKC úgy, hogy top3 játékosa nem játszott. Moen elmondta, hogy az sem érdekli, ha csúnya, szenvedős meccsen jönnek le a pontok.

Én úgy vélem, hogy a DKKA képes lesz arra, hogy 10-en belül maradjon. A hazai csapat arra fog ügyelni, hogy a meccs, a győzelem meglegyen, senki se legyen túl sokat a pályán, a DKKA pedig a tegnapi bravúros siker után ide nekem az oroszlánt is hangulatban utazik az SKC-hoz. Messze nem a tuti kategória, de játszató tipp!

Siófok KC (n) - Dunaújvárosi Kohász KA (n): Hendikep - Hendikep tipp