Amennyiben még továbbra is igaz az, hogy az FCSB bajnoki akar lenni, akkor bizony már most el kell kezdenie "gyűjtögető" életmódot folytatni a bukaresti csapatnak, hiszen hiába 2. helyezett 42 ponttal, mert még így akkora jelentős hátrányban van a 48 ponttal listavezető Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) mögött, hogy ihaj meg csuhaj. Gólarányok tekintetében még ennél is jóval hatalmasabb a különbség: CFR Cluj: +33 gól, FCSB: +9 gól).

Tehát az FCSB szemszögéből nézve ezt a dolgot, akkor ez úgy "fest", hogy mivel már csak néhány forduló van hátra az alapszakaszból és következik a szintén nem túl sok meccses rájátszás (ezt úgy értem, hogy egy-egy együttes nem játszik tucatnyi találkozónál többet), viszont gólok tekintetében a bukarestiek hátránya nagyon-nagyon jelentős, ezért célszerűnek tűnik minél hamarabb elkezdeni "termelni" a gólokat és ezen a téren is csökkenteni az éllovassal szembeni lemaradást. Már, persze, ezt csakis abban az esetben érdemes tenni, ha a fővárosi gárdánál még továbbra is a bajnoki cím megszerzése a cél. Mert hiszen ha már nincsen tervben ez az "apróság" a bukarestieknél, akkor bizony akár már most "kiengedhetnek", ugyanis az már tutira biztos, hogy nem fognak kiesni az élvonalból a másodosztályba.

Ha viszont még ott "tart" az FCSB, hogy bajnok akar lenni és ennek elérése érdekében nem csak győzni hajlandó, hanem még a gólkülönbségen is hajlandó időben javítani, akkor bizony mostan éppen az a helyzet van, hogy erre a dologra ideális ellenfél lehet a román élliga legpocsékabb védelmével rendelkező csapata: az újonc és 20 ponttal utolsó előtti helyezett Academica Clinceni.

Az ürgebőrbe varrt gyíkemberek és egyéb összeesküvés-elméletek kedvelőinek az esetleges fogadás előtt jó lehet tudniuk azt is, hogy nagyon jó kapcsolat van az ezen a mérkőzésen házigazda FCSB és a vendég Academica Clinceni együttesei között. Annyira jó ez a munkakapcsolat, hogy amikor nem ugyanazon ligában szerepelnek, akkor az utóbbi csapat (fél)hivatalosan is az előbbi csapat fiókcsapata. Amikor pedig ugyanazon ligában szerepelnek mindketten, mint például jelenleg, akkor mindössze csakis annyit tesznek, hogy azt a fiókcsapatos dolgot átnevezik valami másra (egy hasonlat: például a víz ivását átnevezik folyadék bevitelének), és abban bíznak - teljesen joggal -, hogy az illetékes elvtársak "félrenéznek" vagy/és nem látják majd a szemben levő szálkától az erdőt.

Szerintem most akár az is előfordulhat, hogy a bukaresti illetékeseket nem igazán fogja érdekelni a bajnoki címre "hajtó" bukaresti alakulat "mutatványa".

Tipp: FCSB 2.5 gól felett.

FCSB - Academica Clinceni: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp