A Lazio felszabadultan játszhat, hiszen megtört a nyerő szériája az elmúlt fordulóban Verona elleni meccsen, nincs rajtuk nyomás, hogy most megint győzni kell. A Hellas ellen is jól nyomták, Luis Alberto-nak volt két kapufája a mérkőzésen, szóval simán nyerhettek volna. Simone Inzaghi edzőnek pont ideális ehhez a kerethez, de nem lennék meggyőzve arról, hogy máshol is ilyen sikereket érne el. Itt azonban beállította a legendás 1999-es csapat 17 mérkőzéses veretlenségi sorozatát, tehát ha ma nyernek, akkor túlszárnyalják őket.

Erre meg is van minden esélyük, bár én látok győzelem-gyengítő tényezőket. Az egyik az, hogy sem Sergej Milinkovic-Savic, sem Stefan Radu nem lép pályára. Ők azért a hátrafelé játékban komoly tényezők, nélkülük, ebből a szempontból nagy lyukat látok. Másrészt ha ehhez hozzáveszem, hogy jövő héten jön az Inter elleni rangadójuk, és baromi sok játékos sárga lap veszélyben van, akkor az óvatosságot is ki kell néznünk belőlük (Luis Alberto, Ciro Immobile, Luiz Felipe és Francesco Acerbi).

Ez így véleményem szerint együtt nézve ad lehetőséget a Parma előtt. Én komázom Rolando Maran mester stílusát, szerintem kifejezettne jó kis csapatot hozott össze. Való igaz, hogy a támadójátékkal rengeteg problémájuk van: Andreas Cornelius csípőproblémákkal küszködik, Dejan Kulusevski játéka pedig combproblémák miatt kérdéses. Gervinho sem fog pályára lépni, mert épp azon folyik a diskurzus, hogy sikerült-e határidőben átigazolni a katari Al Sadd csapatához vagy sem. Tehát az ősszel olyan jól egymásra talált trió lényegében offolható. Helyette azt látom, hogy a Juraj Kucka-Jasmin Kurtic duó került előtérbe, akik kiválóan helyettesítik őket. Ha esetleg Kulusevski is helyre rázódna mára, akkor azt mondanám, hogy erősebbek, mint voltak U(ne felejtsük: Gervinho egy sérülékeny és öreg fickó).

Tehát szerintem a hazai csapat lőni fog gólt az óvatosabb Lazio miatt, viszont a Sasok a veretlenségre gyúrnak. Emellett a Parma-ban most debütálhat a román Ionut Radu kapus (korábban a Genoában játszott, az elmúlt fordulóban már padozott a Cagliari ellen), akinek a képességei állítólag jók, de rozsdás a srác, másrészt bizonyosan vannak kommunikációs problémák a védelemmel. Szóval gól-gól, én ezt várom.

Parma - Lazio: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp