Jelenleg talán az lehet a közös ezeknél a német másodosztályú csapatoknál, hogy úgy a házigazda SV Wehen Wiesbaden, mint a vendég SpVgg Greuther Fürth egyaránt voltak a jelenleginél jobb pozícióban a közelmúltban. Ám mindkét együttes elbukta az utóbbi mérkőzéseit, s ezért ezek a csapatok most ott vannak, ahol.

Például az ezen a Wehen Wiesbaden - Greuther Fürth Bundesliga 2-es bajnoki mérkőzésen saját közönsége előtt szereplő és eddig 21 pontot begyűjtő Hessen szövetségi tartománybeli csapat a kiesést jelentő 17. helyen van (22 mérkőzésen 5 győzelem, 6 döntetlen, 11 vereség, 24-39-es gólarány) és az már most tutira biztos, hogy az utolsó előtti helyezésig jutott alakulatnak nagyon kell "hajtania", hiszen innentől kezdve számára minden pont megszerzése létfontosságúnak számít a másodosztályban maradásért zajló küzdelemben. Ezért is a dupla esélyt jelentő 1X a tippem, hiszen én is bízom abban, hogy a hazaiak szerezni fognak három pontot vagy legalább egy pontot.

A vendég bajor együttes sokkal kényelmesebb helyzetben van, mint a mostani ellenfele, hiszen 31 pontjával a középmezőny elejét jelentő 7. helyen van (22 mérkőzésen 9 győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség, 33-31-es gólarány). A Greuther Fürth volt már - nem is olyan régen - az osztályozós 3. hely közelében is, de a zsinórban "beszedett" két vereség a középmezőnyig tolta vissza a csapatot.

Mindkét együttesben lesznek hiányzók, méghozzá többen is, de ebben az esetben szerintem ez nem lényeges dolog. Ugyanis a hazaiaknak nagyon kellenek a pontok, tehát biztosan “hajtani” fognak, míg a vendégeknél pedig elsősorban az számít majd, hogy milyen napot “fognak ki” a játékosok. Ha jót, akkor nyerni is bírnak majd idegenben, ha pedig csak közepeset vagy gyengét, akkor nem fognak nyerni. Csakis rajtuk múlik, hogy mit és mennyit engedélyeznek majd a házigazdáknak.

Tipp: 1X

SV Wehen Wiesbaden - Greuther Fürth: Dupla esély - Dupla esély tipp