Muguruza kiesése után oldalt váltunk és jöhet a Rybakina - Martic elődöntő! Rybakina idei formája alapján túlzóan magas az szorzója, így nem mehetünk el a rá való fogadás elől. Nézzük miért!

A kazah lány rácáfol már másodjára egyik korábbi elképzelésemre. Eszerint tornadöntő után a játékosok flegmán veszik a meccseket, ha a rákövetkező héten indulnak. Ehhez képest a vasárnap döntőt vesztő Rybakina meggyőzően menetel, aminek során az előző körben a 2. kiemelt Karolina Pliskovát búcsúztatta két szettben. Az előző héthez hasonlóan ülnek a nyerői a vonal mellett, míg a szervája továbbra is magabiztos. 89%-os szerva hatékonysága legjobb a versenyben maradtak közül és a brékek időnként beesnek az ő agresszív teniszével - jó példa erre a Pliskova elleni meccs. A múlt héten Bertens verhetetlen volt, azonban most Martic esetében ezt nem gondolnám, így mindenképpen kazah győzelmet várok. A fáradtság felmerülhet a rá való fogadásban, azonban ezt a menetelést nem először mutatja be az évben Rybakina. Az év elején Shenzhenben döntőzött, Hobartban tornát nyert, majd az AO-en a harmadik körig jutott - mindezt három egymást követő héten.

Petra Martic ellen kellene folytatnia a jó sort. Róla írtam már múlt héten, amikor jól megszívatott Xiyu Wang ellen. A meccs utáni aggályaim megmaradtak: nem érzem annyira meggyőzőnek ezt az edzőváltást a részéről, nem úgy tűnik, hogy meccs közben sokat tudna hozzáadni Martijn Bok a stratégiájához, játékához. Ezzel szemben Rybakina tőkeletesen végrehajtja az edzője meccs közben utasításait és rendre javulni tud a találkozók közben is. Ráadásul a kazah kezdte a csütörtöki napot és utána a trénerével együtt megnézték, elemezték a Martic - Kontaveit meccset a nézőtérről, ami előny lehet a pénteki elődöntőben. Volt mit elemezni, mivel Kontaveit megmutatta, hogy milyen játékkal kell megverni a horvátot, viszont a végrehajtását már elidegeskedte az első szett végén.

Ami a legfurcsább ebben a meccsben az a bukik által kínált szorzó. Az észt esélyeit egy nappal korábban 1,57 körül becsülték meg, majd másnap 1,72 a kazah győzelme. Kontaveit jobb lenne, mint Rybakina? Ez totális mellélövés, miután a kazah három vereség mellett 18 győzelmet aratott idén és nem rossz ellenfeleket legyűrve (lásd Pliskova vagy Kenin) jutott el idáig. A formája adva van, bírni fogja a terhelést és verhető ellenfelet kapott, így lazán húzom be rá a tippemet. A reális győzelmi szorzó 1,36-1,5 között lenne.

Martic, Petra - Rybakina, Elena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp