Nem is emlékszem, hogy írtam-e erről a két csapatról ebben az alapszakaszban, de mindennek eljön az ideje. A főcsoport 10. helyéről várja a hajnali találkozót a Nashville Predators. Jó formában vannak a vendégek, az nem is kérdés, az utolsó 10 meccsükön csak 4 alkalommal szenvedtek vereséget. A védelemből már jó ideje hiányzik Ellis, aki egy fontos láncszeme a Nashville-nek, de meg tudták oldani a pótlását a ragadozók. A svéd Forsberg a legjobbja a csapatának, 40 pontot szerzett eddig, de mást említenék meg itt. A Nashville támadói közül 9(!) játékos is 30 pont közelében van (van aki kevesebb, van aki több), plusz Forsberg 40 pontja. A védelemből Roman Josi 57 pontos (!!), és rajta kívül még 2 védő van 30 pont környékén. Ebből is látszik, hogy a csapategység sokkal kifizetődőbb lehet, mint 1-2 villámkezű élharcos. Jogos lehet a kérdés, hogy akkor miért csak a 10. helyen vannak? Azért, mert annyira sűrű a mezőny jelenleg, hogy 2 nyert meccsel sorozatban 4-5 helyet is előrébb lehet ugrani. A kapusteljesítmény hagy némi kívánnivalót maga után, de Rinne és Saros szépen leosztják maguk között a meccseket, 90%-on tudnak mindketten. A rájátszáshoz valamelyik hálóőrnek mindenképpen fel kell majd javulnia.

Ha a csapategység volt a téma az előbb, itt az ellenkezője igaz. Patrick Kane még mindig zseniális, 60 meccsen 75 pontot szerzett, Toews 60 meccsen 52 pontot. Azért őket emelem ki elsőnek, mert pár éve tőlük zengett a hoki közössége, a 90 millió dolláros szerződésük miatt. Viszont csak a 12. helyen áll a Blackhawks, 5 ponttal a Nashville mögött a főcsoportban. Az utóbbi időben Kubalik is elkezdett brillírozni, a Rangers ellen két gólt is lőtt, de 6-3-ra kikapott a Chicago. A védelemből Gustafsson-t emelném ki a 27 pontjával, de olyan zseniális védő játékos nincs a hazaiaknál, mint Josi a vendégeknél. Keith kezét pedig lassan el fogja engedni a csapat véleményem szerint. Shaw és Seabrook azért nagyon kellene ebbe a Blackhawks-ba, de még nem tudnak visszatérni a csapatba sajnos. Kapuban a Rangers ellen Lehner védett, csodálkoznék ha nem Crawford kapna lehetőséget a Nashville ellen. 91.2%-os mutatót tud felhozni Crawford, ami jobb mint a vendégek bármelyik kapusáé, de nem tartom jobb kapusnak, mint Rinnét.

Nem igazán éles idén a Chicago, az utóbbi időben meg egyenesen katasztrófa, amit mutatnak. Kane és Toews nem bírják el ketten a csapatot, és DeBrincat teljesítménye is visszaesett a szezon elejihez képest, valamint meghatározó játékosok sérültek. Az utolsó 10 meccséből csak kettőt tudott megnyerni a Blackhawks. A liga legrosszabb emberelőny kihasználója a Blackhawks (még a Red Wings is jobb!), a 13.8% nagyon kevés lenne kb. bármelyik ligában, nem az NHL-ben. Viszont az emberhátrányos védekezése a Nashvillenek a legrosszabb 74%-kal. Simán kihasználhatja a Nashville a Chicago gyenge formáját, és behúzhatják Forsbergék ezt a meccset is, az egymás elleni mérlegben is a vendégek oldalára húz a mérleg. Mindenképp hosszabbítással együtt javaslom, így is 1.86-os szorzó van a vendég sikerre. Sok gólos találkozót várok, a végén Predators győzelemmel.

Chicago Blackhawks - Nashville Predators: Hosszabbítással és tizenegyespárbajjal együtt - Mérkőzés tipp