A Vác a következő fordulóban az Ajkát fogadja pályaválasztóként, a meccset Balmazújvárosban rendezik meg. A váciak helyzete egyre reménytelenebb, 8 pontot szereztek eddig a bajnokságban, 16 pontra van tőlük a bennmaradást jelentő 17. hely. Az Ajka az utolsó két fordulóban aratott győzelmeivel biztonságos távolba került a kieséstől, 29 pontjával a 13. helyen állnak.

A Vác helyzetéről más sokszor írtam én is, és Várda mester is. Anyagi csőd után fiatalokkal kezdték meg a szezont, és nagyjából annyiból áll a játékuk, hogy parkoltatják a buszt, aztán ez vagy elég egy döntetlenre, vagy nem. Többnyire nem elég. 24 mérkőzésen összesen 12 gólt rúgtak, ez is jelzi, hogy mi a csapat első számú célja: elkerülni a nagy vereségeket. A tavaszi szezon február első hétvégéjén indult meg, négy fordulót játszottak a csapatok. A Vác ezeken kétszer 0-0-t ért el, kétszer pedig kikapott 0-1, 0-2. Látható, hogy gólt nem lőttek, de a nagyon jó támadójátékkal rendelkező Soroksár és Budaörs is épp csak fel tudta törni a „váci reteszt”.

Ráadásul olvastuk, hogy február közepén az egyszem normális csatár távozott Vácról: Pölöskei Péter fél év után köszönte szépen és lelépett a reménytelen helyzetben lévő csapattól. Kérdezhetnénk, hogy ki fog itt gólt lőni? Szerintem nagyjából senki, ez egyetlen meccsükön sem volt cél. Tóth Dominik a Fradi U19-es csapatától érkezett kölcsönbe a pótlására, a váci utánpótlásból pedig felkerült a 17 éves Kakuk Erik, valamint a 18 éves Márkus Martin. Nagyjából velük kellene gólt szereznie tehát a váci együttesnek. Vicc.

Az Ajka védelme nagyon rendben van jelenleg, az első két tavaszi fordulóban ugyan a Vasas és a Kazincbarcika lőtt nekik gólokat, de aztán sem a legjobb támadójátékot produkáló MTK, sem a hazai pályán mindenkire veszélyes Nyíregyháza nem tudott ellenük gólt szerezni.

Nem várok most sem egy egetrengetően magas színvonalú mérkőzést, az Ajka ha nyer, nagyon meg fog szenvedni, de hogy a Vác nem fog gólt lőni, az szinte tuti.

Vác FC - FC Ajka: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp