Az előjelek alapján nem kellet sokat hezitálnom, hogy tippelésre vállalkozzak egy olyan sportágban, melyet nagyon szeretek ugyan, de nem mozgok benne otthonosan. Ettől függetlenül a mai Kisvárda Master Good SE - Alba Fehérvár KC női NB I-es kézilabda mérkőzés egy olyan lehetőséget kínál számunkra, amely mellett "halálos vétek" lenne elmenni. A mérkőzésre kínált oddsokból tisztán látszik, hogy azok alkotói nagyon nincsenek tisztában a hazai csapatnál kialakult helyzettel. Én most ezt próbálom gyorsan meglovagolni és remélem sikerül egy kis tőkét kovácsolni az információhiányból.

Alapesetben ez egy kiesési rangadó, hisz a 11. helyezett kisvárdaiak fogadják a közvetlenül utánuk elhelyezkedő, 2 pont hátrányban lévő székesfehérváriakat. Viszont most jön a csavar a történetben, mert a hazai csapatot páratlan sérülés és betegséghullám súlytja. Ráadásul meghatározó játékosait kénytelen nélkülözni Bakó Botond, mely meg is látszik a csapata teljesítményén. A nyáron egyébként is gyengülő keret, nagyon nem bírja el, egy Milanovic-Litre vagy Pásztor Betti hiányát, hogy a többieket ne is soroljam, mert tele lenne vele az oldal. A maradó állományból többen is formahanyatlásban szenvednek, akkor miről beszélünk?

Nem szerepel valami fényesen a Fehérvár KC sem a bajnokságban, de nekik a hazaiakkal ellentétben legalább van egy stabil keretük. A Deli Rita edzette társulat sokkal inkább okolhatja a balszerencséjét a sorozatos kudarcok miatt. De ez előbb-utóbb a visszájára fordul és most remek alkalmuk van ennek bizonyítására. Walfisch Mercédeszt vagy Claudine Mendy-t nem kell külön bemutatni a sportág szerelmeseinek. Ha Ők elkapják a fonalat az ezer sebből vérző, rutintalan fiatalokkal kiálló hazaiak ellen, akkor nagyon nehéz meccsre számíthatnak a kisvárdaiak.

Többször láttam a hazai csapatot élőben a szezon során. Ezen tapasztalataim alapján mondhatom, hogy nekem nagyon nem tetszettek azok a 8-10 perces periódusok, melyeket lőtt gól nélkül tudtak le. Ilyen szinte kivétel nélkül minden találkozójukon volt a lányoknak úgy, hogy akkor a mainál erősebb keret volt a pályán. Akkor mire számítsunk ma?

Mivel nem szeretnék sokat izgulni a tippemet illetően, ezért én a félidei hendis vendéggyőzelmet választottam, de rengeteg jó opció és szorzó van még a tarsolyban a fehérváriak irányából.

Kisvárda (n) - Fehérvár KC (n): Hendikep - 1. félidő - Hendikep tipp