Érdemes tudni, hogy a jelenleg 26 pontos házigazda CS Herediano a jó focicsapatok közé tartozik Costa Ricában. Szerintem az is ennek a jele, hogy bár már 14 bajnoki mérkőzést játszott az élvonalbeli bajnokság mostani idényében, eddig még egyszer sem szenvedett vereséget. Mérlege: 14 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 0 vereség, 27-14-es gólarány. Valószínűnek tartom, hogy ez a gárda kvalifikálni fogja nemsokára magát a legjobb 4 csapat közé és továbbra ott lesz majd a bajnoki címért folyó küzdelemben. Azért írtam az előbb, hogy a legjobb 4 csapat között lesz majd a CS Herediano, mert Costa Rica 12 csapatos fociélvonalában az első 4 helyezett együttesek jutnak be a felsőházi rájátszásba, ahol majd elődöntővel és a bajnoki döntővel folytatódik a küzdelem.

A főváros közvetlen közelségében (10 km) levő Heredia város focicsapata kihasználhatja ebben a fordulóban azt, hogy a rivális és 33 pontos listavezető Deportivo Saprissa szombaton botlott és csak 1-1-es döntetlent játszott a Perez Zeledon otthonában. Tehát amennyiben ezen a CS Herediano - Limon FC mérkőzésen jól fog teljesíteni a hazai csapat és győzelemmel fogja zárni az utolsó helyezett elleni meccset, akkor bizony az fog történni, hogy a CS Herediano közelebb fog kerülni éllovas vetélytársához. Ráadásul még a tabellán közvetlenül előtte levő 29 pontos LD Alajuelense gólaránya is "behozható", Alajuelense +15 gól és Herediano +13 gól, azaz megfelelő hazai siker esetén akár 2. helyezetté léphet előre a CS Herediano.

Úgy vélem, hogy a vendégségbe érkező Limon FC alakulatától nem kellene túlzottan tartani (eddigi mérleg: 14 mérkőzésen 3 győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség, 13-18-as gólarány), hiszen Puerto Limón város focicsapata nem véletlenül utolsó helyezett, eddig mindössze csak 1 alkalommal bírt győzni idegenben és a kinti meccseken kapott góljainak átlaga megközelíti a kettőt.

A házigazda csapat a nagy favorit és természetesen sokkal jobban bízok a győzelmében, mint azt az általam használt tét jelzi. Amelyik tét azért alacsony, mert még nem hevertem ki az év eleje óta tartó "buktasorozatomat". Ez van.

Tipp: győz a CS Herediano.

CS Herediano - Limón FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp