Sokan azt mondják, itt a jó tipp a Hertha-győzelemre rámenni. Való igaz, hogy Jürgen Klinsi gyorsan eltakarodott Berlinből, de az általa okozott sebeket sokáig fogják még nyalogatni. Totálisan szétzüllesztette a morált, a csapat taktikáját pedig annyira felborította, hogy még most is szedegetik a földről a törött cserepeket. Klinsi hatására vettek egy csomó támadójátékost: Piatek, Cunha, Lubebakio és Dilrosun is a télen érkezett. Az új edző, Bruno Labbadia támadófelfogású, amit én pozitívnak tartok, mert ezekkel az arcokkal talán tud valamit kezdeni. Habár Labbadia egy nagy rakás kaki edző, ezt már számos helyen bebizonyította, de rövid távon tűzoltásra jó lehet, vele bennmaradhatnak. Épp ezért gondolom úgy, hogy ha túl bátor tipp is a vendég győzelem, de a Hertha-gól mindenképp jó ötlet. Ami még érdekes, hogy Salomon Kalou megszegte a járványügyi szabályokat, ezért ő biztosan nem léphet pályára. Szerintem nem is baj, kicsit öregnek érzem már ehhez a tempóhoz.

A Hoffenheim jól kezdte a szezont, de a vége felé kicsit kipukkadt. Szerintem a szünet jót tehetett nekik. Andrej Kramaric a legjobb formában volt támadójuk nem játszik most, de ezt én nem érzem most akkora negatívumnak. Mivel Vladimir Darida a berlini középpályáról hiányzik a sárga lapjai miatt, ezért bárki jó lehet a gólszerzésre hazai oldalon, nincs ki szűrjön a vendégeknél.

Talán nem meglepő, de én a gólokra szavaznék. Sokáig szemeztem egy „Hertha gólt szerez az első félidőben” lehetőséggel, de végül maradtam a sima overnél, nem bonyolítom túl. Ez olyan meccs lehet, ahol kiszakad a gólzsák könnyedén.

TSG Hoffenheim - Hertha BSC: Gólok száma - Felett/alatt tipp