A forduló rangadójára hoznék egy tippet, ahol a 3. helyen álló Gladbach fogadja az 5. Leverkusen együttesét. A két csapat között lévő két hely 2 pont különbségben nyilvánul meg, úgyhogy igazi 6 pontos meccs lesz ez, ahol a győztes vagy eltávolodhat az egyik riválisától, vagy beérheti és megelőzheti azt. Mindketten egy idegenbeli sok gólos győzelemmel nyitották az újraindulást, a 4 illetve 3 rúgott gól azt mutatja, hogy mindkét csapat remek formában várja a találkozót.

A Gladbachnál mindenki bevethető, aki a támadásokért felel, az előző meccsen kíváncsi voltam, Zakaria hiánya mennyire viseli meg a csapatot, de elég jól tudták nélkülözni a svájcit, így nem hinném, hogy most gondot okozna majd a hiánya. A gólokért felelős Plea-Embolo-Thuram hármas fit és egészséges, az eddig a szezonban szerzett 23 találatuk magáért beszél, és remélem, hogy ezt a góllövő formát továbbra is folytatni fogják.

A vendégeknél nagy veszteségként említhető az a Kevin Volland, aki 9 góllal és 7 gólpasszal vette ki részét eddig a csapat menetélésében, ő egy boka sérülés miatt akár a szezon teljes hátralévő részét kihagyhatja. Továbbá Lars Bender sem bevethető, aki utoljára a Porto elleni EL meccsen játszott, de hiánya nem volt érezhető a csapat legutóbbi meccsén sem. A középpályán nem szenved hiányt a Leverkusen, többek között a kezdők között kaphat ismét lehetőséget az a Florian Wirtz, aki 2003-as születésű, viszont a Bréma ellen elég meggyőző játékot mutatott. Volland hiányában valószínűleg a góllövés legnagyobb része Havertzre fog hárulni, aki 8 gól - 5 gólpassz mutatójával azért nem szégyenkezhet.

A tippet erősíti még, hogy a Gladbach utolsó 12 Bundesliga meccsén 10x megvolt minimum a 3 gól, míg a Leverkusen a legutolsó 6 meccsén 5 alkalommal eljutott legalább 2 gólig.

Szoros, élvezetes csatát várok, ahol jönni fognak a gólok.

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp