Az MTK ellen a kupában "bravúros" játékkal és tizenegyesekkel továbbjutó Honvéd úgy gondolom, hogy a háta közepére sem kívánja ezt a vasárnap esti meccset a debreceni gárda ellen. Mindkét csapat szebb időket is megélt már, a Loki igyekszik elkerülni a kiesést, míg a Honvéd sincs túl messze a kieső zónától, viszont előrébb jutni már semmi esélyük nincs. Az előzményektől és a formától függetlenül is az előző 4 találkozójukon nem tudott nyerni a Honvéd, és úgy gondolom ez a sorozat nem most fog megszakadni.

Szerdán kupadöntő, ami valószínűleg jóval nagyobb szerepet tölt be a hazaiak szezonjában, mint egy sima bajnoki a Loki ellen. Kedden 120 perc játék után jöttek a 11-esek, ami valószínűleg rengeteget kivett a játékosokból, akik amúgy sincsenek hozzászokva a sorozat terheléshez. 3 nap múlva újra játszani kell, talán a szezon legfontosabb meccsén, úgyhogy a "kulcsemberek" pihentetését és egy fáradt, gyengébb játékot várok hazai oldalról.

A vendégek nem nyitották túl jól a szezont, igazából nem játszottak alárendelt szerepet a Groupamában, mégis 0 ponttal távoztak. A felkészülés során a Kisvárda ellen tűrhető játékot mutattak, és azért 2 ponton belül vannak a kiesőzónától, úgyhogy ha el akarják kerülni a másodosztályt, akkor bele kell húzniuk.

Tippem fő részét a Honvéd kupaszereplése és a szerdai kupadöntő adja, ehhez hozzájön az, hogy a debrecenieknek muszáj pontokat gyűjteni, és pont az ilyen meccseken jöhet össze nekik egy-egy fontos győzelem vagy idegenben megszerzett pont. Úgy gondolom a hazaiak fejben már máshol lesznek, és nem fognak tudni otthon nyerni.

Budapest Honvéd FC - DVSC Debreceni: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp