Honvéd - Mezőkövesd kupadöntő!

Ellentétes előjelekkel készültek a csapatok a szerdai kupadöntőre. Míg a Honvéd egy nehéz meccset végül behúzott 3-1-re a Debrecen ellen, addig a Mezőkövesd a Diósgyőr vendégeként maradt alul 1-0-ra egy hasonlóan kiélezett mérkőzésen.

A Mezőkövesd remek szezont fut, Kuttor Attilláék jelenleg a dobogó harmadik fokán tanyáznak 45 szerzett ponttal. Eközben a kispestiek rapszódikus szezont futva a középmezőnyhöz tartoznak 37 egységgel.

Egymás elleni szezonbeli mérlegük teljesen döntetlenre áll. Két bajnokin találkoztak, mindkét alkalommal a vendég együttes vitte haza a három pontot (2019. szeptember: Mezőkövesd - Honvéd 1-2, 2020. február: Honvéd - Mezőkövesd 1-2).

A kényszerpihenő óta azonban nem tűnik ilyen kiegyenlítettnek az erőviszony. Mindkét csapatot volt szerencsénk több mérkőzésen is látni.... bár nem biztos, hogy szerencsésnek mondja magát, aki a két Honvéd - MTK-t végignézte... A 'kövesdiek viszont nem kis csodát vittek véghez a Fehérvár kiejtésével (otthon 1-1, idegenben 2-2).

Ha eredményekben nem is, játékban szignifikáns különbség van az elmúlt hetekben a két csapat között. A kövesd stabil védekezésből kiindulva szemre is tetszetős támadásokat épít fel, sokszor pillanatok alatt eljutva az ellenfél kapujáig. Ezzel szemben a Honvéd valahogy nem találja a játékát, szenvedős kupameccsek után nem túl meggyőző játékkal verték a Debrecent vasárnap (a cívisvárosiak kétszer annyiszor próbálkoztak lövéssel 7-14, mégsem tudták legyűrni a megfogyatkozó kispestieket, akik a végén egy kontrából bevitték a kegyelemdöfést, 3-1).

A csapatok jelenlegi formáját tekintve nálam ez Mezőkövesd siker. Talán a Mezőkövesd nyeri a kupát opció tetszene a legjobban, de az jelenleg nem választható a kínálatból. Így maradok egy valamelyest óvatos tippnél. Döntetlennél pénzvisszafizetős Mezőkövesd sikerre voksolok, melyre 1.73-as szorzót kínál az Unibet.

Tipp: DNB Mezőkövesd , 1.73

Budapest Honvéd FC - Mezőkövesd: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp