Az a helyzet van, hogy eredetileg még olyasmi tippekben gondolkodtam, mint a "4.5 gól felett" 3.35-ös szorzóért vagy pedig "Borussia Dortmund góljai 3.5 felett" 3.80-as szorzóért, ám végül mégis úgy döntöttem, főleg az ezek a németországi szerintem vadbarom labdarúgók által az előző hónapban általam elszenvedettek hatására, hogy velük kapcsolatban egyáltalán nem kockáztatok semmit értük, hanem a lehető legalacsonyabb téten tippelek valamit, s ha mégis nagyon akarják, akkor "szórakozzanak" azzal, ne velem. Amúgy úgy vélem, hogy gólzáporos lesz ez a Borussia Dortmund - Hertha BSC német élvonalbeli találkozó, s lehet ezen a meccsen akár 5-6 gól is, ám - átmenetileg - egyelőre még mérges vagyok a német "bundás" ligában szereplőkre.

Lesznek ám bőven hiányzók mindkét oldalon: az eltiltott Mats Hummels, Mahmoud Dahoud, Marco Reus, Nico Schulz és a francia Dan-Axel Zagadou a hazaiaknál, illetve az argentin Santiago Ascacibar, a brazil Matheus Cunha, az elefántcsontparti Salomon Kalou, Marvin Plattenhardt és Thomas Kraft a vendégeknél. Pluszban még az is van, hogy a dortmundiaknál a norvég "gólzsák" Erling Haaland szerepeltetése egyelőre a kisebb térdsérülése miatt bizonytalan, míg a vendégeknél a holland Karim Rekik, Maximilian Mittelstädt, Niklas Stark, Marius Wolf játéka kétséges.

A "felforgatott" csapatok és a nem összeszokott focisták szerepeltetése gyakran azt szokta eredményezni, hogy sok gól születik azokon a találkozókon. Emellett ennél a Borussia Dortmund - Hertha BSC párharcnál még az is van, hogy mindkét csapat nagyon gyakran és előszeretettel szokik sok-sok gólos mérkőzéseket játszani. A berlini együttes amúgy is nagyon jó formában van, s talán már csak emiatt is szerezhet 1-2 gólt Dortmundban. Annak tudatában pedig, hogy az újrakezdés óta a német csapatok sokkal jobban teljesítenek idegenben, mint otthon, úgy vélem, hogy tényleg érdemes több gólra tippelni. Főleg akkor, amikor otthon játszik a gólerős és hazai pályán továbbra is jól teljesítő Borussia Dortmund. A többi pedig majd kiderül vagy beborul.

Tipp: 3.5 gól felett.

Borussia Dortmund - Hertha BSC: Gólok száma - Felett/alatt tipp