Az Austria Wien kifejezetten gyengén teljesít ebben a bajnokságban, hiszen szerintem nyilván nem lehet túlságosan boldogító a nagyon eredményes bécsi Ibolyák számára (nem kellene elfelejteni, hogy Ausztria 24-szeres bajnokcsapatáról, 27-szeres kupagyőztes csapatáról és 6-szoros Szuperkupa-győztes csapatáról van szó) az alsóházi rájátszásban való - és szégyenkezéssel egyenlő - szereplés. Ugyan ebben a kiesési csoportban éllovas a bécsi együttes és szinte biztosra mondható, hogy egyáltalán nem lesznek kiesési problémák a patinás klubnál, ám azért az tényleg nagyon-nagyon szégyenteljes dolog, hogy az Austria Wien-kaliberű focicsapatnak csak az alsóházi rájátszásban kelljen szégyenkeznie Ausztriában. Nem lehet ez jó dolog nekik, hogy ez van, ám minden bizonnyal ez a kudarc is szükségeltetett ahhoz, hogy Bécs lila-fehér részében újra kinyíljanak azok a bizonyos csipák és tudatosuljon a klub mindegyik érintettjében, hogy érdemesebb lenne változtatni az utóbbi időszak trehány hozzáállásán.

Ennél az Austria Wien - Rheindorf Altach osztrák bajnoki mérkőzésnél az lehet szerintem, hogy a házigazda fővárosi alakulat megmutathatja a vorarlbergi vendégcsapatnak, hogy ki az úr a háznál. Azért gyorsan megismétlem, hogy a "megmutathatja" egyáltalán nem jelenti azt is, hogy be is fog következni a dolog. Viszont gyanítani lehet, hogy ilyesmit is szándékozik cselekedni az Austria Wien, hiszen a bécsi együttes 16 ponttal 1. helyezett az alsóházban, miközben a vendég Rheindorf Altach közvetlenül mögötte 2. helyezett a maga 14 pontjával. Tehát nem csak az van, hogy egymás vetélytársai ezek az együttesek, de még az is van, hogy csak 2 pont választja el őket egymástól. Azaz egy győzelmen belüli távolságra vannak egymástól ezek az együttesek és a Rheindorf Altach bármikor helycserés előzésre használhatja ki az Austria Wien bármilyen jellegű megtorpanását.

Ez az a találkozó, amelyiken muszáj lenne nyernie a hazai csapatnak. Hiszen az Austria Wien számára már így is szégyenletes az alsóházi rájátszásba való jutás, s ez a hatalmas kudarc után talán nem esne jól számára egy még újabb kudarc.

Tipp: győz az Austria Wien.

Austria Wien - Rheindorf Altach: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp