Ezt a szorzót vagy "elírták" a bukmékerek, vagy figyelmetlenek voltak vagy valami olyasmi információ jutott a tudomásukra, amelyik nekem nincsen birtokomban. Mindegy is a dolog, mert ezt a szorzót nem "hagyom ott". Persze, tudom én nagyon is jól, hogy németek játszanak majd, de hát ezt a szerintem a vártnál magasabb szorzót a hazai győzelemre elfogadom és a minimális tét mellett legfeljebb megint az lehet majd a történet vége, hogy újra "elküldöm" a francba a németeket. Hiába, na, így jártak nálam, ha már nem fociznak a franciák és nem káromolhatom őket.

Amikor elkezdtem ezen sorokat, akkor még szünetnél tartott a VfB Stuttgart - SV Sandhausen mérkőzés, s azon az Arminia Bielefeldhez hasonlóan a német élvonalba igyekvő stuttgartiak már 45 perc után 4-0-ra vezettek fölényesen. Azóta már véget ért a meccs, s a 2. félidőben "fékre lépő" VfB Stuttgart végül 5-1-re verte az SV Sandhausent. Ezzel helycsere történt a dobogón és a VfB Stuttgart fellépett a sima élvonalbeli feljutást jelentő 2. helyre és a Hamburger SV "ment" onnan az osztályozós 3. helyezésre. Azon mérkőzés előtt még úgy volt, hogy az Arminia Bielefeld 9 ponttal előzi a stuttgartiakat, ám a mérkőzés után az a 9 pont előny 6 pont előnyre csökkent.

Ezt a dolgot mindenki tetszése szerint úgy ítélheti meg, ahogyan éppen akarja, hiszen úgyis az a lényeg, hogy az Arminia Bielefeld már feljutott a német labdarúgás élvonalába. Már az sem nagyon kérdéses, hogy az 1. helyen fogja zárni a másodosztályt vagy "csak" a 2. helyről jut fel az élvonalba, hiszen annyira jelentősen nagyobb arányú a gólkülönbsége, hogy nagyon: Arminia Bielefeld +31 gól, VfB Stuttgart +17 gól. A német fociban nincsenek akkora "csodák", mint amilyenek Kelet-Európában olykor még vannak.

Azaz körülbelül annyira biztos az Arminia Bielefeld 1. helyezése a német másodosztályú focibajnokság végén, mint az, hogy a Nap keleten kel és nyugaton nyugszik. Így tehát ennél az Arminia Bielefeld - Darmstadt mérkőzésnél mindössze csak azért tippelek a hazai győzelemre, mert úgy gondolom, hogy a focisták otthon akarnak ünnepelni.

Tipp: győz az Arminia Bielefeld.

Arminia Bielefeld - Darmstadt 98: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp