Igazából ezt az Alanyaspor - Trabzonspor török élvonalbeli bajnoki mérkőzést csakis azért válaszottam tippnek, hogy ne csak figyeljem, hogy mi történik ott, hanem egy picit "érdekelt" is legyek. Mert azt ugyan ismét megfigyelhetem közelebbről is, hogy a kommunizmus utáni honi akármicsodában már megint hogyan bohóckodnak egymás ellen a kormánypolitikusokhoz (vagy érdekkörükhöz) tartozó úgynevezett focicsapatok, ám most már azt is megfigyelhetem, hogy némely külföldi autokráciában hogyan működnek az ilyesmik. Például itt van Törökország, ahol az ottani Vezénylő Tábornok, Recep Tayyip Erdogan focicsapatnak nevezett kedvenc játékszere, az isztambuli Basaksehir FK most éppen éllovas lett és egyre közelebb kerül a bajnoki cím megnyeréséhez.

Ezen forduló előtt még az volt az állás az ottani tabellán, hogy 1. helyezett volt az 56 pontos Trabzonspor, míg a vele azonos pontszámmal rendelkező, ám gólarány tekintetében rosszabb Basaksehir FK a 2. helyen volt. Gólarányok: Trabzonspor +33 gól, Basaksehir FK +28 gól. Az történt eddig ebben a fordulóban, hogy török diktátor kedvencének számító Basaksehir FK idegenben győzött - a fővárosban - az MKE Ankaragücü otthonában és így már 59 pontnál tartva az 1. helyre lépett előre.

Ez az tabella élén való helycserés dolog eddig úgymond rendben lenne a Recep Tayyip Erdoganhoz és pártjához (AKP - Igazság és Fejlődés Pártja) közel álló Basaksehir FK számára. A csapathoz közelálló Fényességesnek most már csak azt kellene megoldania feltűnéstől és felháborodástól minél kevésbé mentesen, hogy a Trabzonspor már ne igazán tudjon előzni, hiszen már az élvonalbeli bajnokság vége felé járnak, s ha most nem "figyelnek" nagyon, akkor akár még az is előfordulhat, hogy nem lesznek bajnokok a kedvencek.

Azzal számolok, hogy ezt az Alanyaspor - Trabzonspor a vendégcsapatnak kellene megnyernie, hiszen a bajnoki cím megszerzéséért küzd, ám Törökország autokrácia és a törökök Vezénylő Tábornokának kedvenc focicsapata is ugyanazt a bajnoki címet akarja megszerezni. Én egyáltalán nem bírom az autokrata rezsimeket, s így teljesen érthető módon idegenbeli siker lenne a tippem, ám azért ebbe amolyan elúvigyázatosság gyanánt beleteszem azt a döntetlen nélküli dolgot is. Aztán majd csak lesz valami.

Tipp: DNB 2.

Alanyaspor - Trabzonspor A.Ş.: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp