Folytatódik a harc a spanyol bajnokságban az első helyért, jelenleg a fővárosiak vannak győzelmi kényszerben, de a ma esti zárómérkőzést követően valószínűleg visszafoglalja a pole pozíciót Zidane csapata.

Elég kemény meccsen vannak túl, a Sociedad vendégeként sosem könnyű a győzelem, három nap telt el és itt az újabb bajnoki. A keret most nagyon mély, a tegnapi nap a 48. születésnapját ünneplő Zidanenak milliónyi variációja van a rotálásra, főleg a támadó szekcióban vannak elég sokan, Vinicius, Benzema, Bale, Hazard, Asensio, Mariano, Rodrygo mind meg akarják mutatni a mesternek (Bale nem biztos), hogy helyük van ebben a csapatban most is, és jövőre is. Az újrakezdés óta elég jól szuperálnak, egy-egy félidőt megnyomnak, akkor 2-3 gólt összerámolnak, de tengernyi esélyt dolgoznak ki, és van is törleszteni valójuk a Mallorca ellen, hiszen idegenben még ősszel egy gólos vereséget szenvedtek.

A mallorcaiak a kiesés ellen harcolnak, de a sorsolás sem volt túl kedvező nekik, az újrakezdés után sima vereség a Barcelonától, az ugyancsak az európai porondra készülő VIllarrealtól is kikaptak, majd egy soványka remi a szintén kiesőjelölt Leganes ellen. Ilyen előjelekkel utaznak a Real aktuális otthonába, ami jelenleg a di Stefano. A kiesés elleni harcban nem biztos, hogy itt lesz a legtöbb esélyük pontokat szerezni, simán benne van a pakliban, hogy itt több alapember pihen, akár a hétvégi Bilbao ellenire, vagy a jövő heti hétközi Celta elleni kulcsfontosságú meccsre.

Sima madridi győzelemmel számolok, akár gálába is átmehet a dolog, de a mostani Realt nézve, egy félidő alatt összehozhatják ezt a határt, nálam ez ilyen 5:1 körül lesz.

Real Madrid - Mallorca: Real Madrid által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp