Érdekes csapat lett a Sasssuolo az újraindulás óta. Az Atalanta ellen nyitottak, 4-1-re kaptak ki, közük nem volt a meccshez, végül a marokkói Mehdi Bourabia vágott egy szabadrúgás-gólt a 91. percben, ezzel alakult ki a végeredmény. Ezután azt várta mindenki, hogy Milánóban az Inter ellen szétkapják őket. Engem lepett meg a legjobban, mennyire összeszedett játékot játszottak, hiába fordított az Inter, Berardi büntetője, majd Giangiacomo Magnani gólja meglepetés 3-3-at eredményezett. A védőnek ez volt az elsőosztályban az első gólja!

Jó, 4.75-ös szorzón egyszer játszhatnak döntetlent, de még egyszer nem, mert a Verona most nagyon jó – gondolhatták sokan, bevallom én is. A Hellas 3-1-re ment is Darko Lazovic vezetésével, aki az egyik új kedvencem, félelmetesen jól játszott. Erre fel ismét felállt a Sassuolo, a 96. prben Rogerio mentett pontot. Megállapítható, hogy a Sassuolo az a csapat, amelyik egy percre sem adja fel, és még a gyengébb védelmüket is tudják kompenzálni a lelkesedéssel. Három mérkőzésen kaptak 10 gólt!

A Fiorentina pont az ellentettje. Az Udinese elleni 0-0 csúnya volt, enyhe fölényben játszottak átütő erő nélkül. Azután jött a Brescia elleni hazai meccs, ahol a vendégeknek kb. 1 igazi kapura lövése volt, az is a büntetőjük. Aztán meg Cacerest kiállították tőlük, amit Giuseppe Iachini edző annyira nem kultivált, hogy reklamálás miatt ő is ment vele. Az a meccs tehát peches 1-1 lett végül. Ezután jött el a Lazio elleni derbi, ahol nagyon úgy tűnt, meglepetést okozhatnak, Frank Ribery elslisszolt egyet a 25. percben. Szenvedett ellenük a Lazio, de megint elpártolt a Violától a szerencse, nem tudták kihúzni, Dusan Vlahovic-ot is kiállították. Mondjuk nem sokat csinált az újraindulás óta a szerb játékos, nem fog hiányozni.

Így érkezik tehát a két csapat a mérkőzésbe. Egyikük feldobott hangulatban, motiváltan, a másikuk kicsit letörten. A Violának jobban kell a három pont, mert 6 pontra vannak a Leccétől, tehát a kiesőhelyek annyira nem messze vannak. Régen nyertek, győzelmi kényszer alatt játszanak. A Sassuolo teljesítette a szezont, szinte biztosan bennmarad, tehát bátran játszhat. Úgy gondolom, itt meglehet a legalább három gólt, különösen ha figyelembe vesszük a Sassuolo nagyon gyenge, szinte átjáróház védelmét.

Fiorentina - Sassuolo: Gólok száma - Felett/alatt tipp