Az egyik mumusával játszik az Atletico Madrid, hiszen a Mallorca ellen rendre megszoktak szenvedni. Volt egymás utáni két szezon ahol egy meccset sem tudtak behúzni a négyből és bár igaz hogy ezt követően a Mallorca megjárta a másodosztályt tehát elég régen volt (2013), azért például Simeone vagy Diego Costa emlékeiben erősen élhetnek azok a mérkőzések. A helyzet viszont az, hogy vélhetően inkább az őszi meccsükre hasonlíthat majd a mai. Azon a meccsen Costa és Joao Felix góljaival pedig gond nélkül győztek 2:0-ra igazából esélyt sem adva ellenfelüknek.

A Barcelona elleni 2:2-es eredmény abszolút sikernek könyvelhető el és nagy erőt adhat a hátralevő fordulókra, hiszen a játék is elég pofásra sikerült. Ezzel továbbra is elmondható róluk hogy a kényszer pihi után bombaformában vannak, amit a hat meccsen szerzett 14 pont jól szemléltet. Ma nézők nélkül, ám de hazai környezetben sokkal könnyebb dolguk lehet, a bajnoki bronz ugyanis egy rossz mérkőzéssel máris kicsúszhatna a kezükből a Sevilla tapadása okán, így a három egység begyűjtése kötelező feladat.

A Mallorcának még égetőbb lenne a győzelem megszerzése hiszen tetemes a hátrány, de ez könnyen hátrányukra fordulhat. Ha felvállalják a focit, amit ők amúgy rendre szoktak, akkor könnyen jöhet az előző meccseiken látott góleső amiből a legritkább esetben tudnának jól kijönni, hiszen Oblak kapuját bevenni már-már művészet. A Celta elleni 5:1 szép eredmény, jót tett az önbizalmuknak és úgymond "meccsben" tartotta őket, de ne felejtsük el hogy ott nekik minden összejött (9 lövés 5 gól). Azt leszámítva persze, hogy butaság miatt Valjent és Budimir is kisárgázta magát a mai meccsről, ezzel a védelem alappillére és a messze legjobb góllövőjük ment a levesbe.

Szerintem a 'tico simán megnyeri a mérkőzést, a meccs első részében megszerzik az első gólt és félidei előnyt, ami végzetes szokott lenni a Mallorca háza táján, 13 ilyen alkalomból egyszer sem tudtak pontot szerezni. A második félidőben pedig tovább lehet növelni az előnyt a fellazult védelem ellen.. Tipp: 3-0

Atlético Madrid - Mallorca: Atlético Madrid mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp