Hűha, ez már ilyen szezon végi szorzó, ami a remit illeti, gyakran látunk 3.00-alá esett szorzókat a remire a bajnokságok hajrájában, amikor a bukik úgy gondolják, hogy az adott mérkőzésen mindkét csapat számára megfelelő a döntetlen.

Ha a LaLiga 2019/20-as idényének a tabellájára nézünk, akkor látjuk, hogy a 3 jelenleg kieső heléyen lévő csapat és a már vonal fölött lévő együttes között van egy 'pici' szakadék. A Mallorca, mint legjobb kieső 5 pontra van a kieséstől, ami még reménykeltő, viszont én úgy számolok, hogy a pénteki Atleti elleni találkozón a Mallorca nem szerez pontot, marad a 29 egység. Onnantól már csak 12 pont begyűjthető, de mennek még a Sevillához, szóval van ott baj.

A Valladolid és az Alavés hasonló cipőben jár, a bővös 40 pontos határ közel van, 35 és 36 pontos a két együttes, de idén 37-38 ponttal is bőven benn lehet maradni. Ergo itt egy pont ebben a zónában nagyjából majdnem egy győzelemmel ér fel. Nyílván nem, de nem fognak a csapatok a 3 pont reményében kockáztatni, hogy a 'biztos' egy pontot is elbukják.

Az iksz mellett sokminden szól, egyrészt az, hogy mindkét csapatnak tökéletes. Aztán az is, hogy a zsinórban játszott meccseken azért fogy az erő, ezek a csapatok meg egyébként is nélkülözik a kreativitást.

Aztán itt a Valladolid, amely a liga iksz-királya, a 33 fordulóból 15 remit hozott össze, mindenkivel képes ikszelni. Az Alavés is kevés gólos meccseket játszik, a lőtt gólok átlaga mindkét oldalon a bűvös 1.00 alatt marad. Vélhetően az under lenne itt a tökéletes opció, de kisebb téttel megyek most a nagyobb odds-ra. Mivel az iksz egyik félnek sem rossz, sőt sokkal inkább jó, én azt mondom, ezt a meccset lejátszani is kár. Még nézők sem lesznek, hogy kimozdítsák az egyensúlyából a meccset, ha ez nem 0-0, akkor semmi.

Valladolid - Alavés: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp